Familjen har haft samojedtiken Sally i sex år. Nu har de tagit det sorgliga beslutet att sälja henne. 
”Vi kan inte ge Sally allt som hon förtjänar. För hon är världens finaste och förtjänar bara det bästa” förklarar säljaren Aida på Blocket.

Det finns många orsaker till att en familj måste omplacera sin kära familjemedlem. Skäl som ”förändrad livssituation” eller allergi brukar ofta anges. Ibland kan även nytt arbete betyda att en hund inte längre kan passa in i livspusslet. Men för samojedtiken Sally är orsaken till omplacering aningen luddigare. Det finns inget konkret skäl till omplacering.

”Vi har funderat och vänt och vridit på olika scenarion och många tårar har gråtits. Men vi har nu landat i att vi kan inte ge Sally allt som hon förtjänar” skriver ägaren.

Familjen i Hässleholm har lagt ut en annons på Blocket där man förklarar att man inte gör ett lättvindigt beslut:
”Vi har funderat och vänt och vridit på olika scenarion och många tårar har gråtits. Men vi har nu landat i att vi inte kan ge Sally allt som hon förtjänar. För hon är världens finaste och förtjänar bara det bästa” skriver ägaren Aida i Hässleholm.

Sally är en sex år gammal svenskfödd samojedtik med stamtavla. ”Hon föddes med mild pulmonalstenos (en kärlförträngning vid hjärtat), men har aldrig haft några problem och därför kräver hon ingen medicinsk behandling” förklarar ägaren.

Sally passar bra i de flesta miljöer. Ägaren menar att när Sally har gjort sig hemmastadd på en plats har hon inga problem att vara ensam i några timmar.
”Hon älskar alla människor och lever sitt bästa liv när hon får uppmärksamhet i form av gos eller lek” förklarar Aida i Blocketannonsen.

”Sally är en kär familjemedlem. Vi är angelägna om att hon kommer till en ny ägare med stort hundintresse och tid för ett aktivt hundliv. Vi bor i norra Skåne och ser helst att den nya familjen bor inom rimligt avstånd så att vi kan ses. För oss är det väldigt viktigt att ett nytt hem känns rätt för Sallys behov och vi kommer inte stressa fram ett beslut” menar ägaren Aida.

Sally säljs på Blocket.

Samojed är en polarhund som brukar kräva mycket stimulans och motion. En ägare bör räkna med minst en timmes daglig promenad plus rejäl fysisk träning tre-fyra gånger i veckan, i alla fall när hunden är vuxen. Eftersom samojed är draghund så rekommenderas draghundsträning i olika former.

Av polarhundarna är samojeden den som kräver mest pälsvård (även om pälsen inte är så svårskött som många tror). Dessutom kräver rasen ofta sällskap.

De är uppfödda för att leva i tält i mycket nära anslutning till sina familjemedlemmar och tycker om mänskligt sällskap. Samojedhundar ger ifrån sig varningsskall och om de lämnas ensamma under långa perioder utvecklas de ofta till besvärliga skällare.