Han kallas för badankan av Hundstallets personal. Skälet ser du på bilderna: Louie älskar att hoppa i vattnet och simma runt. Nu söks en familj som vill ge fyraåringen ett fint liv med mer plask och sim.
”Louie vill gärna komma bort från stadsstimmet och bo i ett lugnt hem som vill hitta hans grej ihop med honom” förklarar Engla på Hundstallet.

Louie måste ha varit delfin eller fisk i ett tidigare liv. Så fort han ser lite vatten vill han kasta sig i och plaska runt, länge.
Den fyraårige blandrasen viftar vilt på svansen så fort han ser en sjö och dyker direkt ner om han får chansen.
– Louie är verkligen en badanka, en bedårande och aktiv kille, konstaterar hundskötaren Engla på Hundstallet.

Så fort Louie ser lite vatten vill han kasta sig i och plaska runt, länge.

Engla och personalen gör allt för att Louie ska få utlopp för sin kärlek till vatten. Men personalen har många andra hundar att ta hänsyn till. 30 procent fler hundar har kommit in till Hundstallet i år. Trycket på Hundstallet är enormt och alla platser är fulla.

– Vi ser tyvärr många gånger tragiska öden för både hunden och hundägaren. Det finns flera olika skäl till att en hund behöver Hundstallets hjälp att hitta en ny familj, berättar Erika Garmelius, kommunikationsansvarig.

Nu har ”badankan” Louie varit ganska länge på Hundstallet och personalen vädjar om att någon familj kliver fram och vill ge honom ett för-alltid-hem. Det är en fantastisk hund på alla vis.

– Louie är otroligt lyhörd på promenad, kontaktsökande, gillar att skvallerträna och såklart – BADA! Han bryr sig inte nämnvärt om mötande människor, joggare eller andra hundar, berättar hundskötaren Engla.

Louie tycker dock att hantering kan vara jobbigt, framför allt situationer hos veterinär. Hans framtida familj behöver ha förståelse för hans rädslor och vara beredda på att det kommer att kräva mycket tålamod och träning.

– Han har introducerats lite för klicker och frivillig hantering här hos oss på stallet, roligt och utmanande tycker Louie, menar personalen.

Dessutom har Louie har konstaterad DCM, Dilaterad kardiomyopati. Det är en hjärtsjukdom som drabbar framför allt medelstora och större hundar. DCM innebär att hjärtmuskelns förmåga att dra ihop sig (kontrahera) blir gradvis försämrad. En del hundar lever med hjärtsjukdom hela livet utan att känna av några symtom.

– Louie behöver i nuläget inte äta hjärtmedicin, men rekommenderas att äta foder som innehåller spannmål. Han har inga restriktioner och kan leva ett normalt hundliv. Men bör ju, som sagt – träna på att göra hantering roligt för att verkligen klara av eventuella uppföljningar hos veterinären, menar Engla på Hundstallet.

Louie vill gärna komma bort från stadsstimmet och bo i ett lugnt hem som vill hitta hans grej ihop med honom.

– Vi ser gärna att du har haft hund av liknande raser innan, just för att hans framtida hem ska ha en förståelse för vad hundtypen behöver för att må bra. Louie vill helst bo som ensamhund, men tar gärna en promenad ihop med en snäll tik, avslutar Engla på Hundstallet.
Anmäl ditt intresse för Louie här.

Louie, fyra år.

Louie på Hundstallet.

”Louie vill gärna komma bort från stadsstimmet och bo i ett lugnt hem som vill hitta hans grej ihop med honom”.

Älskar att simma.