Cera, fyra år, har hamnat på Hundstallet i Stockholm. Där har personalen fattat tycke för den lilla chihuahuan.
”Vi skulle nog vilja påstå att hon är världens mysigaste. Och det är svårt att säga nej till hennes mjuka och stora ögon” säger hundskötaren Nicole.

Chihuahuan Cera har tvingats lämna sitt hem och placerats på Hundstallet i Stockholm. Det är en fantastisk organisation med empatisk och kunnig personal som tar hand om alla oönskade hundar. Men för en liten chihuahua är det ingen idealisk miljö att vara i under alltför lång tid.

Den fyraåriga chihuahuan Cera behöver ett för-alltid-hem.

Här finns många hundar och det stressar Cera. Hon tycker nämligen hundmöten är väldigt jobbiga och skäller en hel del på mötande.
”Hon önskar stora avstånd och positiv och kul träning för att lägga fokus på något annat” menar personalen.

Däremot älskar hon att vara nära människor och beskrivs som ”kärlekstörstande.”

”Cera är en mjuk och kärlekstörstande tjej som längtar efter ett tryggt hem att få rota sig i. Vi skulle nog vilja påstå att hon är världens mysigaste. Hon vill gärna vara nära, och när hon ber efter något smaskigt sitter hon så fint hon bara kan. Det är svårt att säga nej till hennes mjuka och stora ögon.”

Den fyraåriga chihuahuan Cera behöver ett för-alltid-hem.

”Men trots hennes mjuka sida så är hon en tuff tjej med skinn på näsan som vet vad hon vill”, säger hundskötaren Nicole på Hundstallet.
”Man får inte luras av att hon är liten, hon vill och behöver ändå fysisk och psykisk aktivering för att må bra.”
Här kan du anmäla ditt intresse för Cera.

Nu hoppas Hundstallet att en familj vill adoptera fyraåringen.
”Cera önskar ett hem som vill ge henne hela världen, någon som kan erbjuda en vardag som delas ihop med henne i alla lägen. Hon vill gärna gå på någon spännande kurs och utforska olika former av aktivering passande för någon som inte är så stor på jorden” menar Nicole på Hundstallet.

Cera, fyra år.

Cera är alltså en chihuahua, en ras som ofta har en rejäl pondus och är kända för sin vaksamhet och skyddande instinkt. De är uppmärksamma och kan vara snabba att varna sina ägare för inkräktare eller ovanliga ljud, vilket gör dem till bra vakthundar.

I Sverige är chihuahua en av de populäraste raserna med ca 30 000 individer. Det är jämnt fördelat mellan kort- och långhåriga chihuahuor.
Här kan du anmäla ditt intresse för Cera.

Cera, fyra år.

Den kända amerikanska hundtränaren Cesar Milan brukar säga så här om en chihuahua:
”Chihuahua är en intelligent hundras, men de tar inte naturligt emot undervisning. Deras starka oberoende gör att du kan behöva upprepa träningen flera gånger innan de erkänner dig som ledare.”

”När du väl har etablerat dig som Top Dog, kommer chihuahuans naturliga önskan att behaga och lyda. Försök bara att inte bli frustrerad – belöna din hunds goda beteende med positiv förstärkning som godsaker och leksaker, och med tiden kommer hunden att belöna dig med oöverträffad hängivenhet.”
Här kan du anmäla ditt intresse för Cera.

”Vi skulle nog vilja påstå att hon är världens mysigaste. Och det är svårt att säga nej till hennes mjuka och stora ögon” säger hundskötaren Nicole.

”Cera är en mjuk och kärlekstörstande tjej som längtar efter ett tryggt hem att få rota sig i. ”

Cera, fyra år.

Cera.

Cera.

Cera.

Chihuahuas historia
Chihuahua-rasen har en spännande och lång historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Aztekerna i Mexiko trodde att den lilla rasen hade spirituella krafter.

Aztekerna ansåg att när en aztekisk adelsman skulle dö var det nödvändigt att döda en chihuahua och begrava eller kremera den med människans kropp.

De trodde att den döda chihuahuans ande skulle fungera som en guide genom livet efter detta för den döda ädlingens själ. Den mänskliga anden behövde hjälp med att simma över en flod, in i livet efter detta.

För att lyckas skulle anden krypa upp på ryggen av chihuahua-anden för att nå sin himmelska destination i livet efter detta. Det ska finnas bevis för att aztekernas adel höll stora flockar med hundratals hundar.