Övergivna Pebbles hamnade på ett hundhem. I mer än 300 dagar väntade labradoren på nya ägare.
Men det var värt det – när hon äntligen fann en fick hon också en bästa kompis.

Familjen som adopterade henne hade sedan tidigare labradoren Gracie.
Några problem att få de båda hundarna att komma överens var det inte alls. I dag är de som syskon.

– Pebbles är härlig. Vi kallar henne Goose nu och hon anpassade sig snabbt till sina nya rutiner, meddelar de nya ägarna.
–Hon och Gracie älskar att ha dragkamp om leksaker och stjäl varandras ben.

Historien som förmedlas av hundhemmet Great Plains SPCA i Kansas City är ett sätt för organisationen att försöka bryta den traditionella rapporteringen. I stället för att fokusera på hur svårt det är att finna nya hem till husdjur som dumpats, vill föreningen belysa historier som får lyckliga slut.

Dit hör sannerligen historien om Pebbles. Hon fick vänta avsevärt längre på ett nytt hem än vad husdjur normalt gör på SPCA. Genomsnittstiden uppges vara 22 dagar.
Men när hon väl fann sina nya ägare var det en perfekt match.

Hon och Gracie uppges ha en relation mycket lik mänskliga syskon. De kommer överens men de retar också varandra genom att ta saker från varandra.
Goose uppges få dagliga turer till hundparken. Den nya ägaren berättar också att hon älskar att ligga ute på verandan, följa det som pågår och hoppas på att få jaga en ekorre.
– Hon är en rolig, udda och söt hund som snabbt har erövrat våra hjärtan, heter det i inlägget på sociala medier.

Varje år omhändertas 6,3 miljoner husdjur i USA. Det är i snitt 17 260 om dagen. Enligt USA:s hundhem är det en siffra som bara stiger år för år.

Pebbles, eller Goose som hon heter nu, brukade sitta i en bur på ett hundhem. Nu har hon fått nytt hem och en bästa kompis som hon hänger med hela dagarna.