Tanken var att Gavel skulle bli en tuff polishund. Men han gillade kramar och godis mer än polisarbete. 
– Vi insåg att Gavel inte fungerade som polishund. Han var för snäll. Men vi hittade ett jobb som passade honom perfekt, som ceremonihund i stadsfullmäktige, säger guvernören Paul de Jersey.

Det är en riktigt tuff utbildning om man ska bli polishund. Först ett år av träning när hunden blir parad med sin förare och sen tränas paret tillsammans i ytterligare sex månader. På den grundläggande lydnadsutbildningen måste hunden utan att tveka lyda sin förares kommandon.
Förhoppningen var att schäfern Gavel skulle klara sin utbildning och skickas ut på Brisbanes gator i Australien.

När Gavel var valp och petad från polisskolan.

Gavel hade de perfekta generna, där flera släktingar hade blivit polishundar. ”Han hade en ljus framtid. Alla var säkra på att han skulle fånga brottslingar som en stolt medlem av Queensland Dog Squad på nolltid” förklarade polisen.

Men den lille valpen var inte riktigt som de andra valparna i polisskolan. Han var mest intresserad av att pussas, leka och äta godis. Flera månader av hård skolning förändrade inte Gavels kynne, så han klassades som ett hopplöst fall och kickades från polisskolan. ”Gavel visade inte den nödvändiga förmågan att arbeta i frontlinjen” löd omdömet.

Här hade historien om Gavel kunnat ta slut. Men ryktet om den gosiga och lekfulla hunden hade nått Queenslands guvernör Paul de Jersey, som är en stor hundfantast.
Guvernören tyckte att delstatsparlamentet i Brisbane kunde behöva en trevlig hund som tog hand om gäster och vaktade byggnaden.

Gavel fick en stilig uniform och en pampig titel: ”vice guvernör”. Hundens uppdrag blev att stödja guvernören Paul de Jersey, uppfylla viktiga konstitutionella och ceremoniella plikter: hälsa på gäster, guida turister, delta i formella ceremonier – och framför allt att vara väldigt söt.

Under de speciella tillfällena fick Gavel stolt visa upp sin skräddarsydda ceremoniella kappa med statens emblem i Queensland.
”Det här är en lärdom för oss alla, för ibland måste man verkligen misslyckas för att lyckas”, konstaterade guvernören.

Gavel har fortsatt att leva ett drömliv på en av Brisbanes mest prestigefyllda adresser, klädd i symbolerna för delstaten. Nyligen gick den populära schäfern i pension och njuter av ett stillsamt liv på Government House-gården.
”Han får massor av kärlek, godsaker och klappar”, hälsar guvernören Paul de Jersey.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Governor of Queensland (@qldgovernor)

Gavel ville mest kramas och äta godis.

Gavel petades från polisskolan i Australien – men guvernören i Brisbane hittade ett finare arbete åt hunden.

T v: Gavel som vuxen. T h: Gavel som valp med guvernören.

Gavel som vuxen hund, med uppdraget hos guvernören i Queensland.