Han hittades övergiven i en skog när han bara var någon månad gammal.
Nu har valpen Morgan förts i säkerhet till ett shelter i Grekland.
– Vi hoppas att hans vistelse där blir kort och att någon snart får upp ögonen för den här mysige killen, säger volontärerna på föreningen Grekiska Gatuhundar.

Lille Morgan har hunnit bli tre månader gammal. Han är fortfarande en liten parvel, men växer så knakar och förväntas bli en ståtlig hund på 25 kilo när han blir fullvuxen.

Valpen Morgan har förts i säkerhet till ett shelter i Grekland. Nu väntar han på att få ett för-alltid-hem.

Han upplevs relativt lugn för att vara en valp och möjligen kan det bero på hans traumatiska bakgrund: den här killen fick kämpa för sitt liv redan som nyfödd. Hans historia är skakande:

”Lille Morgan vandrade alldeles ensam och övergiven i en skog på en grekisk ö. Han hade turen att stöta på några fantastiska barn, som bara inte kunde lämna den lille valpkillen där. Ansvarsfulla som de var så ringde de till öns shelter och volontärerna där kunde hämta den lille killen” förklarar föreningen Grekiska Gatuhundar.

Nu är alltså Morgan på ett shelter och väntar på att få ett för-alltid-hem.
– Vi hoppas att hans vistelse där blir kort och att någon snart får upp ögonen för den här mysige killen, säger volontärerna.
Här kan du anmäla ditt intresse för Morgan

Söte Morgan har redan hunnit charma volontärerna med sitt lite busiga, rufsiga utseende och glada, sociala och nyfikna sätt. Men han upplevs alltså som relativt lugn för att vara en valp.

Valpen Morgan hittades övergiven i en skog av några barn.

Ett shelter är absolut ingen plats för en liten valp att växa upp på, men ger ändå trygghet, mat och socialt umgänge med både hundar, människor och katter. Och Morgan tar alla tillfällen som ges att busa med de andra valparna på sheltret och att kolla in vad kattkompisarna har för sig.

”Han är ännu bara en valp, så han behöver tid, tålamod och kärlek för att lära sig allt om hur det är att leva som familjehund. Man får helt enkelt räkna med att ta allt från början, som med vilken valp som helst” menar volontärerna.
Här kan du anmäla ditt intresse för Morgan

Nu hoppas föreningen att en familj får upp ögonen för Morgan och vill adoptera honom. ” Han är en mysig kille som kommer att ge mycket glädje för en familj”.

Valpen Morgan, bara tre månader gammal.

För snart åtta år sedan startade därför föreningen Grekiska Gatuhundar av tre volontärer i Sverige och Danmark. Målet var allra första början var att hjälpa den stora mängden hemlösa hundar i Grekland bort från gatan.

”Sedan 2016 har vi jobbat mot samma mål och fortsätter att hålla hårt i våra grundvärderingar, även om föreningen sedan dess har vuxit på många sätt. Vi har nu en större mängd adoptioner per år och är ca tio volontärer som driver föreningen framåt samtidigt som vi vid sidan av detta arbete har heltidsjobb, familjer, djur och annat som hör livet till” berättar föreningen Grekiska Gatuhundar.

Valpen Morgan.

Hundinstruktören Markus Tenglund arbetar med rescuehundar och har en viktig uppmaning:
– Det är oftast tuffare att ta hem en rescuehund än att hämta en från en kennel. Trots detta så är även belöningen ni får av att tagit hem en hund i nöd och se den utvecklas och glädjen den sprider en oslagbar känsla, säger han.

– Släpp hundens förflutna bakom er. En rescuehund lever i nuet och behöver inte påminnas om att det är synd om den eller att den är ömtålig. Vi hjälper den med genom att vara närvarande i nuet och ge den allt som den behöver med positivt tänkande!
Här kan du anmäla ditt intresse för Morgan

Morgan.

Morgan.

Morgan.

Morgan.