Det blev bara ett halvår tillsammans. Nu tvingas ägaren Krille att sälja sin kära hund.
”Jag har inte har råd att ha kvar min älskade Rocky. Det beror på ändrade familjeförhållanden och att jag jobbar 12-14 timmar per dag” förklarar husse i annons på Blocket

Skenande räntor och bokostnader, dyrare mat och bränsle. Det senaste året har allt fler svenskar fått vända på kronor och ören – och många har tvingats spara in på utgifter. Tyvärr har hundägande varit en utgift som många inte anser sig ha råd med längre.
En av dom heter ”Krille” och bor i Jönköping. Efter bara ett halvår anser han sig tvingad att ge upp sin hund Rocky.

Rocky älskar att springa utomhus och busa.

Ägaren ger en kärleksfull beskrivning av sin unghund (åtta månader gammal): en energisk och mysig labradormix med lite rottweiler i sig.
”Rocky älskar att jaga fåglar o gå i skogen, brukar släppa honom i skogen och han kommer alltid tillbaka när man ropar på honom” står det i Blocketannonsen.

Men en bister verklighet har kommit ikapp husse och hund. Ekonomi och arbete gör att Rocky måste omplaceras i en annan familj.
”Jag har inte har råd att ha kvar min älskade Rocky. Det beror på ändrade familjeförhållanden och att jag jobbar 12-14 timmar per dag. Jag söker någon familj som kan ge honom mycket tid o kärlek som jag inte kan erbjuda” förklarar ägaren.

Eftersom Rocky älskar att springa runt i naturen så önskar nuvarande ägare att en adoptivfamilj bor nära grönområden.
”Han älskar att mysa, men har också mycket energi så han behöver ha en stor trädgård att få leka i. Jag släpper inte honom till vem som helst. Personen/ familjen behöver vara hundvan”.

Priset på Rocky är 10 000 kronor, men ägaren menar att summan kan diskuteras. Det är trots allt viktigast att hans hund hamnar i ett för alltid-hem där han får växa upp och känna stabilitet. Rocky är inte kastrerad, men rumsren.

Hittills i år har Jordbruksverket fått in 16 326 anmälningar om ägarbyten. Det är 488 fler än året innan (+3 procent) och den högsta siffran på ett decennium.
Jämfört med 2021, det mest intensiva pandemiåret, då ännu färre ägarbyten registrerades (15 104), är minskningen 8 procent.

Se Blocketannonsen här

Rocky är bara åtta månader gammal.

Vem kan tänka sig att ge Rocky ett för evigt-hem?