Här är filmen som får alla biobesökare att fälla en tår. 
Gatuhunden Arthur och svensken Mikael Lindnord berör en hel värld. 
”Arthur är den enda hunden jag har haft och den enda jag kommer ha. Vi hade sex fantastiska år tillsammans” säger Mikael Lindnord.

Arthur blev en hjälte när medier världen över rapporterade om köttbullen som fick den såriga gatuhunden att satsa sitt liv på att följa med multisportaren Mikael Lindnord genom Ecuadors djungel för tio år sedan.
Deras oväntade resa fick stor uppmärksamhet internationellt och har blivit förevigad i både en bok och en dokumentär.

Och i fredags kom kulmen på den fantastiska historien: då var det premiär för Hollywoodfilmen ”Arthur the King” med den kände skådespelaren Mark Wahlberg i huvudrollen.

”Arthur the King” är alltså en hyllning till en fantastisk hund.
– Det är en kärleksförklaring till Arthur. Och inte bara till Arthur. Det finns många Arthurs där ute. Det kommer att öppna upp människors sinnen. En oönskad hund kan faktiskt vara en blivande bästa vän. Så ge alla hemlösa hundar en chans, förklarar Mikael Lindnord.

Aftonbladet recenserar filmen och ger bra betyg: ”Det är en så overklig historia att den förstås är verklighetsbaserad. Om den vore påhittad, skulle den inte anses trovärdig. Kärleken mellan Mike och hunden är också trovärdig och allt mer gripande. Till och med jag (absolut inte en hundperson) fällde några tårar mot slutet” skriver recensenten.

Gatuhunden Arthur fick alltså en köttbulle av Mikael Lindnord under en tävlingspaus bland bergen i Ecuador.
Efter det slog den trogna hunden följe resten av den tuffa tävlingen.

Och när äventyret var slut adopterades Arthur och fick spendera sex lyckliga år med Mikael och hans familj i Örnsköldsvik.

”Vi hade sex fantastiska år tillsammans. Tack Ecuador för att vi har fått låna en sådan vacker själ” skrev Mikael Lindnord på Instagram när Arthur avled för snart fyra år sedan.
Arthur spenderade de sista dagarna på djursjukhus i Sverige.

– Vi hade ett speciellt sätt att kommunicera på. Han rörde mina fingrar med nosen på ett sätt som gjorde att jag visste hur han mådde. Arthur är den enda hunden jag har haft och den enda jag kommer ha, berättade Mikael Lindnord.

Den kände skådisen Mark Wahlberg blev tagen av historien och är både huvudkaraktär och producent för filmen.
– Mikael gav köttbullar till den här skabbiga gamla hunden som ingen någonsin varit snäll mot, säger Wahlberg.
– Och när Mikael försökte vinna mästerskapet klickade något i honom som förändrade resten av hans liv. Han visste att han var tvungen att rädda den här hunden.

Filmen hade svensk premiär i fredags. Om du ska se filmen – ta med många näsdukar. För du kommer garanterat fälla många tårar.

 

Arthur the king – filmen om den otrolige gatuhunden i Ecuador.

Mikael Lindnord och hans Arthur.

Arthur följde med svenskarna under den hårda tävlingen i Ecuador för tio år sedan.