Gatuhunden Soul blev påkörd av en bil och kunde inte räddas på djurkliniken. Den förtvivlade kompisen Heart fick ta ett sista rörande farväl. 
”De fick vara tillsammans när Soul korsade regnbågsbron. Och båda förstod att de sa hej då till varandra” säger veterinärerna. 

Här är ett vackert bevis på hur underbart lojala hundar är. Händelsen utspelade sig för drygt ett år sedan i St Louis, USA.
De två gatuhundarna Soul och Heart hade varit oskiljaktiga sedan valpåldern. De levde ett osäkert liv efter att deras ägare lämnade dem, men de hade tagit hand om och skyddat varandra under åren.

De rörde sig tyvärr intill hårt trafikerade vägar i St Louis och för ett år sedan blev Soul tragiskt påkörd av en bil.
En klunga av folk hade samlats då vännen Heart direkt larmade förbipasserande – genom att skälla frenetiskt och påkalla uppmärksamhet.


Donna Lochmann, chef hundstallet Stray Rescue of St. Louis, råkade lyckligtvis köra längs samma motorväg, då hon var på väg till hundstallet. Så fort hon såg att det skett en olycka stannade hon och rusade för att se hur hon kunde hjälpa hundarna.

”Jag såg att Heart skällde på människor och var beskyddande. Hon var inte aggressiv, men hon lät folk veta att hennes vän var skadad och hon höll ett öga på honom” berättade Lochmann.

Donna Lochmann satte försiktigt ett koppel på Heart tog hon henne till sin bil. Därefter bar hon den skadade Soul till bilen och körde snabbt till sitt hundstall där veterinärer försökte rädda Soul.

”Heart tröstade sin skadade vän under bilresan och vägrade lämna hans sida när vi kom fram till härbärget. Hon tittade och skulle typ hålla ett öga på veterinären” berättade Lochmann.

Heart ropar på hjälp – hennes bästa vän Soul ligger skadad.

Tyvärr visade röntgenbilderna att Souls skador var mycket allvarligare än befarat. Lochmann och veterinärteamet var förkrossade eftersom de inte kunde göra något för honom.
”Vi lät hans bästa vän Heart komma in i rummet för att vara vid hans sida när han korsade regnbågsbron. När Heart kom in i rummet och såg Soul verkade det som om båda förstod att de sa hej då till varandra”.

Heart var vid hans sida och tog chansen att luta sitt huvud mot honom, nästan som en avskedskram.
Det var en syn som fick alla att fälla tårar. Men personalen blev fast beslutna att göra allt som stod i deras makt för att trösta Heart och hjälpa henne att övervinna sin sorg.

”Vi gav henne ett välbehövligt bad och lät henne vila lite. Dessutom fick hon mycket kärlek och uppmärksamhet, vi smekte henne och försökte trösta.”

Hängsmycket med Souls aska. Hunden Heart bär på halssmycket än idag.

Men personalen gjorde mer än så för de två själsfränderna.
”Vi fäste ett hänge med Souls aska på Hearts krage. Minnesmärket hade också en gyllene vinge som en symbol för själens närvaro i hennes liv. Han är hennes skyddsängel och kommer att ta hand om henne från sin hundhimmel” förklarar Donna Lochmann.

Den här historien slutar tack och lov lyckligt för Heart: hon fick snabbt ett fosterhem med en kärleksfull familj som kunde trösta henne och överösa henne med kärlek och tillgivenhet. Familjens hund Bo var glad över att välkomna Heart till deras hem. ”Han visste precis hur hon kände eftersom han också förlorade sin bästa vän.”

Familjen avgudar sin nya medlem, och Bo blev Hearts lojala följeslagare. Båda hundarna älskar att spendera tid med sina ägares barnbarn” rapporterar Lochmann.

”Men den trogna hunden Heart kommer aldrig att glömma sin bästa vän, Soul, och hon har fortfarande hänget med askan fäst vid halsbandet.”

Hon lever ett nytt lyckligt liv hos sin för alltid-familj, är aktiv och älskar att gosas. Den trogna Heart kommer aldrig att glömma sin bästa vän, Soul, då hon fortfarande har kvar hängsmycket som en påminnelse att han vakar över henne.

Hearts nya lyckliga liv med sin adoptivfamilj.

Soul tröstar sin bästa vän Heart – det blev deras sista farväl.