Pottfrisyrer, flätor, långa mustascher och andra märkliga påhitt. De här hundarna kan inte vara speciellt nöjda när de lämnat frisören.
HundExtra har grävt fram bilder på några av världens märkligaste hundfrisyrer.

En klippning ska vara praktisk och snygg. Men vissa ägare vill ta frisörbesöket några steg längre och ge sina hundar något uppseendeväckande.
Resultaten som vissa visat i bilder får en betraktare att undra: ska man skratta eller gråta?

Den här frisyren ser ju bara konstig och extrem ut.

I Sverige har vi ägare generellt en sund syn på grooming. En regelbunden skötsel av hundens päls ska hålla hunden ren och snygg och förebygga olika hälsoproblem. Det är sällan man ser några överdrifter på gatorna.

Generellt är grooming-intervallerna 4-6 veckor för vissa raser, 8-10 veckor för andra. Går det längre än så riskerar pälsen gå överstyr och många hundar får tovor om det går för lång tid mellan klippningarna.

Beroende på hur tajt tovor sitter mot huden kan det göra ont att röra sig obehindrat vilket resulterar i att hunden förändrar sitt naturliga rörelsemönster – det påverkar kroppen negativt.

Ägaren ville att hunden skulle påminna om ett lejon.

Regelbunden grooming och klippning hjälper dessutom ägaren kan upptäcka tecken på hälsoproblem i ett tidigt skede. Vid borstning och badning kan man lättare märka sår, parasiter som loppor och fästingar, eller ovanliga knölar och utslag.

Men nu pratar vi praktisk hjälp till våra hundar – inte att förvandla dom till roliga modeller som vi kan visa upp i bilder.

Låt de här bilderna stå som avskräckande exempel – vi kan alla enas om att ägarna har gått för långt.

Prinsesse-looken.

Väldigt många flätor.

Prinsessan Leia-flätor.

Pottfrisyr.

Färgad sidbena.

Den här frisyren ser ju bara konstig och extrem ut.

Skruvade lockar.

Hela hunden har flätats.

Hund eller människa?

Herregud, en hund som förvandlats till ko.

Pirat-look.

Elvis-frisyr.

Ännu en ägare som vill att hunden ska se ut som ett lejon.