Blandras-tjejen Sonja är inte ens två år gammal, men har varit på Hundstallet större delen av sitt liv. Nu söker organisationen ett hem där hon får leva ett normalt liv – och ägna sig åt sitt stora intresse.
”Sonja älskar att få utforska skog och mark, näsan går jämt ned i marken och långa promenader är en favoritsyssla” säger hundskötaren Lotten på Hundstallet.

Hon är 25 kilo tung och 45 cm i mankhöjd, har dessutom en del vakt i sig och kan uppfattas som hård. Kanske är det därför den knappt två år gamla blandrasen Sonja fortfarande väntar på att bli adopterad.
Nu känner Hundstallet att hon varit alldeles för länge innanför grindarna och gå därför ut med en vädjan till alla hundälskare: vem kan ta hand om henne och ge henne ett hem som hon knappt fått uppleva?

Tvååriga Sonja har varit på Hundstallet större delen av sitt liv. Nu söks ett hem där hon får leva ut.

”En tjej med hårt skal, men mjuk på insidan. Det beskriver Sonja väldigt bra tycker vi. Hon är en tjej som till en början kan vara lite på sin vakt, men ganska fort får man lära känna hennes mjuka och kärleksfulla personlighet” säger hundskötaren Lotten på Hundstallet.
Anmäl ditt intresse för Sonja här

Eftersom Sonja har varit så länge på Hundstallet har personalen lärt känna henne väldigt väl och vet numera vad hon älskar att syssla med.

”Sonja älskar att få utforska skog och mark, näsan går jämt ned i marken och långa promenader är en favoritsyssla. Hon har fått prova på blodspår och nosework här hos oss och hon har stor potential inom detta. Efter en dag med aktiviteter så kommer Sonja gärna spendera tid tätt intill i soffan” berättar personalen.

Sonja har alltså en del vakt i sig och kommer med glädje att vakta sitt hem. Hon skäller en del när hon hör främlingar utanför sitt boende.

Sonja, två år.

”Sonja är lätt att bryta, men nya hemmet behöver kunskap och förståelse för hennes vaktbeteende. Hon har ett stort jaktintresse och kommer därför inte kunna bo med katt eller andra smådjur.”

Sonja behöver alltså bo som ensamhund och i en familj utan småbarn. ”Hon har lätt för att stressa upp sig. Vi vet däremot att hon klarar av att bo med tonåringar som är lugna” menar personalen.

Det är ett extra plus om en ny familj har en stor trädgård där Sonja både kan få både vakta och busa av sig.
Hon behöver mental aktivering för att vara tillfredsställd.

”Och ett hem som ser Sonja som en självklar familjemedlem och som kommer vara villiga till att dela på både soffan och sängen om kvällar och nätter.”
Anmäl ditt intresse för Sonja här

Sonja, snart två år gammal.

”Sonja älskar att få utforska skog och mark, näsan går jämt ned i marken.”

Hon skäller en del när hon hör främlingar utanför sitt boende. 

Sonja behöver bo som ensamhund och i en familj utan småbarn.