De heter Yago, Yana, Yang och Yoda. Fyra urgulliga spetsvalpar som är födda på Hundstallet och charmar personalen.
”Deras mamma är en av de mysigaste hundarna på stallet, och förhoppningsvis kommer dessa små krabater att bli lika mysiga när de växer upp” säger hundskötaren Ellen.
Den 11 maj är de redo att flytta till för-alltid-hem. Är du sugen?

För ett tag sedan fick Hundstallet ta hand om en ung spetsblandning vid namn Amy. Hon hade växt upp på en mindre bra plats med många andra hundar, och hon fick enligt uppgift kämpa för att överleva.
Och när Amy kom så var hon dräktig. För några veckor sedan kom valparna, en liten kull på fyra krabater i olika pälsfärger.

Vilken sötnos! En av de fyra valparna som fötts på Hundstallet.

Namnen är Yago, Yana, Yang och Yoda. Tre hanar och en tik.
”Mamma Amy hade turen att få föda sina valpar i en trygg och kärleksfull miljö på Hundstallet, medan hon själv tyvärr inte haft samma tur. Hon är trots det en otroligt duktig mamma, och hennes valpar kommer troligtvis bli lika kärleksfulla som hon” säger Ellen på Hundstallet.

Personalen är alltså övertygade om de små individerna kommer troligtvis att växa upp till aktiva, mysiga och sociala hundar.
Men ett starkt önskemål är att hitta ägare som har mycket tid och kärlek att lägga på sin valp.

”Vi ser helst att de nya ägarna har tidigare erfarenhet av att ha valp, och därmed är insatta i allt vad en valp kräver. Att få komma till ett nytt hem innebär en stor omställning med en massa nya intryck. Därför behöver valparna få tid att vänja sig vid sina nya liv, samt fortsatt stöttning och vägledning för att kunna känna sig trygga. När tiden är inne behöver de träning med rumsrenhet, koppelträning, och allt som hör vardagen till” menar personalen på Hundstallet.

Amy är en liten spetsblandning på ca fem kilo och 25 cm mankhöjd. Så hennes valpar lär bli i ungefär samma storleksklass.
”Deras mamma är en av de mysigaste hundarna på stallet, och förhoppningsvis kommer dessa små krabater att bli lika mysiga när de växer upp” menar Hundstallet.

När valparna blivit äldre skulle de garanterat vilja testa på många olika aktiviteter tillsammans med sina nya ägare.
De skulle med andra ord trivas perfekt i aktiva, roliga och mysiga hem där de får vara i centrum.

Valparna är redo att flytta till sina nya hem den 11 maj. Då har de fyllt åtta veckor och uppfyller kravet enligt svenska djurskyddsbestämmelser att dom får lämna sin mamma.
Vid den åldern har valparna blivit avvänjda och lärt sig grundläggande sociala förmågor. Men sen återstår förstås träning med rumsrenhet, koppelträning, och allt som hör vardagen till.
Här kan du anmäla ditt intresse.

Glöm bara inte att valpar behöver mycket sömn de första sex månaderna i livet. HundExtra har skrivit om ämnet och flera experter menar att ägare ibland glömmer bort att en valp behöver 18-20 timmars sömn per dygn.

Mamma Amy söker också ett för-alltid-hem. Här kan du anmäla ditt intresse för henne.

Mamma Amy med sina fyra valpar.

Yago, Yana, Yang och Yoda – fyra urgulliga spetsvalpar som är födda på Hundstallet.

Redo för ett för-alltid-hem den 11 maj.

Redo för ett för-alltid-hem den 11 maj.

Redo för ett för-alltid-hem den 11 maj.

Redo för ett för-alltid-hem den 11 maj.