Skådespelerskan Angie Harmons hund sköts till döds av ett matbud.
Nu slår hon tillbaka.
Hon stämmer både budet och matfirman för det inträffade.

– Vi kan inte bara sitta still utan att göra något, säger den 51-åriga skådespelerskan, känd från tv-serien ”Law & order”.

Som Hundextra tidigare rapporterat om var det den 30 mars som Instacart-budet Christopher Reid anlände med mat till Harmons hem i Charlotte i delstaten North Carolina.

Angie Harmon söker rättvisa – för Olivers skull.

Sekunder senare hörde Harmon ett pistolskott.
Hon öppnade fönstret för att se vad som stod på.

– Herregud! Herregud! Sköt du just vår hund? hörde hon dottern Avery 18, skrika från gräsmattan på framsidan av huset. Samtidigt såg den 51-åriga skådespelerskan familjens schäfer- och beagle-mix Oliver ligga hjälplös intill verandan.

– Han bara såg upp mot mig, säger Harmon till People.

Hon rusade ner för att rycka in.
På håll såg hon budföraren stå tyst.

– Vi sprang, skrek, grät. Jag minns hur udda det kändes. Varför hjälpte han inte till? Varför stod han bara och såg på oss som om det var underhållning?
Till polisen sa mannen att han agerat i självförsvar, att hunden attackerat honom och att han försvarat sig.

– Ja, jag sköt din hund. Jag sköt honom, ska Reid ha sagt enligt Harmon.
– Han sa det gång på gång. Han var inte uppjagad. Han var inte rädd. Han var inte arg. Han var inte ledsen. Han hjälpte oss inte. Han var ingenting.

Sekunder senare såg hon Oliver blöda kraftigt på cementen. Han hade skjutits i höger axel. Kulans kraft krossade enligt Harmon hundens alla fem revben, perforerade lungan, studsade mot magsäcken och gick ut under vänster framben.

När Oliver kom till veterinären levde han fortfarande. Men räddningsinsatserna upphörde efter 13 minuter. Olivers liv gick inte att rädda.
Polisen har gått på mannens version och han har inget åtal att vänta.

Men Harmon ger sig inte. Hon har stämt Instacart och Reid och kräver minimum 275 000 kronor i skadestånd.
Hon ifrågasätter samtidigt Reids uppgifter om att Oliver ska ha attackerat honom.

– Han hade inga bitmärken. Han hade inte en skråma. Han hade inte sönderrivna jeans. Han hade inte en prick på huden. Inte heller bad han om hjälp. Han säger att han flera gånger attackerades av Ollie och att han sparkade bort honom. Men han frågade varken efter plåster eller bad om en ambulans.

Angie Harmon tror inte på matbudets version att Oliver gick till attack.