Lady är ca åtta-nio år och tas just nu omhand på Hundstallet. Men personalen vill att den gulliga seniorhunden hittar ett tryggt för-alltid-hem.
– Lady söker någon som vill dela många fina pensionärsår ihop med henne, säger hundskötaren Zandra på Hundstallet.

Det är minsann inte lätt att vara en äldre hund och förlora sitt hem. Plötsligt verkar inga adoptivfamiljer intresserade. De flesta verkar hellre vilja ha en valp eller yngre hund. Det kan vara rädsla för sjukdomar eller att det är en besvärlig vovve med mentalt bagage…anledningarna kan vara många.

”Lady söker någon som vill dela många fina pensionärsår ihop med henne”, säger hundskötaren Zandra på Hundstallet.

– Vi märker att potentiella adoptörer inte sällan tycker att det är lite obehagligt öppna upp sitt hem till en äldre hund. Oftast kanske de inte har så lång tid kvar i livet och det kan därför vara lite läskigt. Trots det så har de så mycket mer kärlek att ge, säger Johnny Kroneld, kommunikationschef på Hundstallet.

Hundstallet har tagit hand om Lady (ca åtta-nio år gammal) efter att hon inte kunde stanna i sitt hem. Hon verkar ha präglats som ensamhund under sin levnad ihop med en matte eller husse.
Här kan anmäla ditt intresse för Lady

”Lady är inte jättesocial med främmande, och är lite av en enmanshund. När hon ligger och vilar vill hon gärna vara ifred, man måste respektera att kärlek och gos kommer på hennes egna villkor” förklarar hundskötaren Zandra.

”När hon väl vill komma nära för gos så säger hon till med ett litet pip och en öm tass om man inte har klappat tillräckligt bra och länge.”
Här kan anmäla ditt intresse för Lady

Men Lady har charmat alla på Hundstallet under sina månader där.
”Gulliga Lady är en lugn och behaglig hund som inte lägger någon vikt i att stressa upp sig. Hon bryr sig inte om vilt, andra hundar, fåglar och visar inte på några rädslor kring olika nya miljöer. Nyligen var hon även med på Agrias hundpromenad, och charmade alla! Hon går även fint i kopplet.”

Lady är ca 8-9 år gammal.

Johnny Kroneld har massor av beröm att ge Lady:
– Jag hade förmånen att hänga med henne på Agria Hundpromenad och hon är verkligen en stjärna som skulle passa en senior eller person som lever ett relativt lugnt liv, hon har flera fina år kvar och ger så mycket.

Hon har inga problem med vare sig kloklippning eller hantering. Trots sin ålder har hon krut och fart under tassarna och busar gärna med en leksak ihop med sin människa.
”Lady har patellaluxation, hon lever dock med detta utan hinder i livet. På grund av Ladys höga ålder kommer detta inte att opereras” förklarar Zandra.

Hundstallet söker nu någon som vill dela många fina pensionärsår ihop med Lady:
”Hon vill följa med på kafferep, gå härliga skogspromenader och ha en bästa vän att luta sig mot och dela sängen med” hälsar Zandra.
Här kan anmäla ditt intresse för Lady

Den som känner sig osäker på att skaffa en äldre rescuehund kan läsa några handfasta tips här från hundinstruktören Markus Tenglund.
Sex nyttiga tips innan du skaffar rescuehund.

Lady har charmat alla på Hundstallet.

Lady.

Lady vill gärna sova själv.

Lady.

Den fina damen Lady.