Tony vägde nästan 70 kilo när han blev adopterad av hundälskaren Lee Asher. 
Efter mycket kärlek, motion och bra kost lyckades schäfern gå ner 23 kilo. 
– Han blev en totalt förändrad hund. Han hade egentligen gett upp, men behövde bara en familj som kämpade för honom, säger Lee Asher.

Lee Asher är en sann hundälskare och en perfekt adoptivpappa till oönskade hundar. Efter att hans pitbull Stella gick bort för några år sedan bestämde sig Lee för att uppfylla sin livslånga dröm: att skapa en fristad där hundar kunde känna sig värdefulla, skyddade och fria.
Lee hade redan adopterat åtta gatuhundar när han fick höra om den stora schäfern Tony.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lee Asher (@theasherhouse)

– Tony hittades på gatan och fördes till ett fantastiskt härbärge i Sacramento, men han adopterades tyvärr av en olämplig familj. De lämnade honom utanför en livsmedelsbutik, och han blev olycklig, berättar Lee Asher.

Dessutom vägde Tony nästan 70 kilo och behövde minska vikten med en tredjedel. Lee Asher tog på sig den svåra uppgiften och adopterade Tony.
– Min största oro var att Tony skulle ha hjärtproblem, och få permanent värk i höft och leder. Det man ser på en hunds utsida speglar hur den mår på insidan. Och det märktes att Tony inte mådde bra, berättar Lee Asher.

– Jag tror egentligen inte att Tony hade fått uppleva kärlek. Och han verkade inte tro att han kunde bli älskad av någon. Så jag bestämde mig för att ge honom all kärlek.
– Han kunde inte ens stå upp när han skulle äta. Han var för tung.

Tony med sin bästa vän Lillie – t h med adoptivpappan Lee Asher.

Lee Asher menar att Tony behövde förståelse och en familj som kämpade för honom.
– Många människor skaffar en hund för att göra sitt eget personliga liv bättre, särskilt på sociala medier. Men att rädda en hund är en vacker belöning. Ju gladare en hund blir desto bättre mår jag.

Hur gick det då? Jo, efter många löpturer och dieter gick Tony ner till 47 kilo. Och han fick en flickvän i hunden Lillie, som alltid var vid hans sida.
Du ser en video i den här artikeln som visar Tonys väg mot ett smalare och lyckligare liv.

For ett år sedan somnade Tony in. Då hade han fått tre fina år med Lee och alla hundvänner.
Lee har starka och kärleksfulla minnen av sin fantastiska schäfer:
”Tony, tack för allt. Tack för att du var en så bra vän, en så bra bror och en så unik och speciell själ. Jag saknar dig mycket. Du fick oss alla att skratta, le och skrika ”Tony!” när vi såg dig. Jag vet att du är hemma nu och jag vet att jag en dag kommer att vara där med dig”.

Här vägde Tony 70 kilo och kunde knappt röra sig.

Lee Asher med Tony.

Tony tillbaka i matchvikt, ca 47 kilo.

Tony och hans hundvänner.