Hundar brukar sky skarpa smällar som pesten.
Den lilla gatuhunden Griffin verkar inte bekommas.
Han knallade in på militärförläggningen och skaffade sig en husse.

Den gulliga historien utspelades nyligen på en amerikansk militärbas utanför USA.
Dit sökte sig en dag sexmånadersvalpen Griffin. Trots stängsel och bevakning knallade han bara in på området som om han ägde stället.
Den första person han mötte var ett befäl. Från honom hade Griffin inget att frukta. Tvärtom. Befälet, på en och samma gång glad och förvånad över att hunden tagit sig in på området, lyfte upp Griffin i sin famn.
Där och då fann duon varandra. För Griffin stod det klart att livet som herrelös hund på gatan inte längre var något för honom. Och för befälet framstod det tydligt att den lilla krabaten inte skulle överleva länge i en sån farlig miljö.


Med hunden i sina armar påmindes han samtidigt om sitt förbands motto: ”Den som är vid liv vid ankomst, är vid liv vid avgång”.
”Han visste att han var tvungen att också applicera det på en lille själen”, skriver Paws of war, en ideell organisation som förser krigsveteraner med servicehundar.
På basen spreds ryktet snabbt att en hund tagit sig in på området. Snart stod soldaterna i kö för att få hälsa på den modiga lille valpen.
Varken uniformerna eller de stora vapnen skrämde Griffin. Han rapporteras ha vunnit deras hjärtan, fått dem att gå ner på knä för att leka med honom och behandlades som en liten mini-hjälte.
Befälet, som vill vara anonym, ville inte lämna kvar Griffin på basen. Med stöd av Paws of war fick han hjälp att flytta hunden från basen till hemmet i Maryland.
Där väntade överlyckliga familjemedlemmar, befälets fru och barn, på att få ta hand om den nya medlemmen i klanen.
I Maryland återförenades också Griffin med befälet – den första person han hade lagt ögonen på inne på basen – och som faktiskt insåg vilken guldklimp den lille valpen är.