Den lilla blandras-tjejen Pyret har fått lära sig bli hund efter drygt två år. 
”Det är en tjej som tyvärr haft det lite tufft. Hon håller fortfarande på att lära sig vad livet har att erbjuda” säger personalen på Hundstallet, som nu söker ett för-alltid-hem.

Tack och lov har Pyret för första gången i sitt liv fått upptäcka hur skönt det är att vara hund med kärleksfulla och kunniga människor omkring sig.
Hundstallet i Alingsås tog emot den snart treåriga blandrasen och upptäckte att hon inte kände till vanliga vardagsrutiner.

”Det är viktigt att Pyret får ordentligt med tid att landa i sitt nya hem, då hon tidigare aldrig levt i en ordentlig hemmamiljö.”

”Pyret är en tjej som tyvärr haft det lite tufft. Hon kommer från en plats med många andra hundar, och har tvingats kämpa för att överleva” menar personalen på Hundstallet.

Eftersom Pyret inte haft en normal uppväxt har hon tyvärr missat stora delar av vardagslydnaden och rutiner.
Hon verkar t ex aldrig ha sett ett koppel förut – och aldrig gått på promenad.

”Vi tror inte att Pyret har gått på promenader innan hon kom till Hundstallet, och därmed var selen väldigt läskig för henne i början. Idag går det mycket bättre. Tar man det lugnt låter hon oss koppla henne” menar personalen.
Här kan du anmäla ditt intresse för Pyret.

Kan man gissa att det finns både chihuahua och spets i Pyret? Hon anges som blandras med en mankhöjd på 30 cm och en vikt på 4,6 kilo.
Hon beskrivs som en snäll och busig tjej, som trots sina 2,5 år fortfarande håller på att lära sig vad livet har att erbjuda.

”Vi tror inte att Pyret har gått på promenader innan hon kom till Hundstallet, och därmed var selen väldigt läskig för henne i början.”

”Hon tycker mycket om att ge sig ut på äventyr, gärna i sällskap med någon hon tycker om. Pyret tyr sig väldigt starkt till sina favorit-personer, och kommer följa efter dig som en skugga därhemma” hälsar personalen.

Nu söks ett för-alltid-hem till den lilla tjejen. Och det är tydligt hur en adoptiv familj behöver agera med Pyret. Nya ägare får inte ställa för höga krav på henne, och det behövs mycket tålamod.

”Det är viktigt att Pyret får ordentligt med tid att landa i sitt nya hem, då hon tidigare aldrig levt i en ordentlig hemmamiljö. I början var hon väldigt rädd och ängslig för mycket – men idag har hon blommat ut och vågar ta för sig mer och mer. En sak som Pyret tyckte var väldigt jobbigt i början var när hon skulle kopplas” förklarar Hundstallet.

Trots att Pyret tidigare har bott med andra hundar, vill hon idag bo som ensamhund.
”Vi har märkt att Pyret gärna vaktar sin människa, och vill då inte att andra hundar ska komma nära. På grund av detta vill vi alltså att Pyret ska få all uppmärksamhet därhemma, och inte behöva dela sitt hem med en annan hund” hälsar personalen.

Pyret fortsätter dock gärna att ha promenad-kompisar, det är något hon tycker är väldigt roligt.
Här kan du anmäla ditt intresse för Pyret.

Pyret, drygt två år.

”Vi tror inte att Pyret har gått på promenader innan hon kom till Hundstallet, och därmed var selen väldigt läskig för henne i början.”