Ett pampigare farväl än så här kan knappast en hund få.
När polis-schäfern Tommy dog i cancer ställde poliser upp på led för att visa sin respekt.
”Tommys tjänst kommer aldrig att glömmas, och hans minne lever för alltid i våra hjärtan. Vila i frid, du var en bra pojke!” säger hans förare Jeremy Berger.

I USA anses polishundar (med gemensamma namnet K) vara jämställda med sina människo-kolleger. I ett land där skottlossningar, våld och mord tillhör vardagen behövs de trogna och smarta hundarna för att lösa många brott – och skydda sina förare.
Och när en trogen K9 dör efter många års tjänst – ja, då sörjer alla poliser.

Givakt och honnör för polishunden Tommy.

K9 Tommy hade gjort sju års fläckfritt polisarbete med sin förare Jeremy Berger i Ohios polisdistrikt. Men så kom en aggressiv form av cancer som inte kunde behandlas. Eftersom Tommy började lida – han visade på mycket smärta – och inte kunde utföra ens grundläggande jobb bestämde sig ägaren/ föraren Jeremy för att avliva honom.

Det blev en rörande stund. Brottsbekämpande myndigheter från hela Ohio, tillsammans med sina K9:or, bestämde sig för att hylla Tommy en sista gång.

De väntade framför Blanchard Valleys veterinärklinik, ett känslomässigt ögonblick för alla, särskilt för Jeremy Berger och hans familj. När Tommy fått somna in för gott bars han till bilen på en bår med en flagga draperad över sig.

Föraren Jeremy Berger och Tommy.

”Tommy var en K9-hund som gav allt för folket i USA. Hans tjänst kommer aldrig att glömmas, och hans minne lever för alltid i våra hjärtan. Vila lite, Tommy! Du var en bra pojke!” sa föraren Jeremy Berger.

Amerikanska tv-stationer var på plats och bevakade hyllningen av Tommy, precis som händelsen för ett år sedan när en annan polishund – Maya – fick ett pampigt sista farväl.
Maya dog i tjänsten, skjuten av en misstänkt brottsling under en jakt. Den här gången ställde Utah-polisen upp med en ståtlig kortege med både motorcyklar och polisbilar.

Polishundars namn ”K9” är en ordlek: K9 uttalas canine på engelska och canine betyder hunddjur. K uttalas kej och 9 uttalas nine. Det blir alltså kejnine…canine.