Artisten Pernilla Wahlgrens ena hund försvann plötsligt under en kvällsrastning.
I sin podcast Wahlgren & Wistam berättar hon om sin jakt – och de hemska tankarna som dök upp:
– Jag kom på att vi haft problem med räv i området. Och rävar är inte nådiga när de får tag på ett litet byte. 
Tack och lov klev sonen Theo in och hittade chihuahuan Dino välbehållen.

Pernilla Wahlgren är en folkkär artist och underhållare. Och hon bjuder på det mesta av sitt privatliv: allt från ett nytt hus till sina barn och make, Christian Bauer.
Nu berättar hon även om det jobbiga livet som ägare till två chihuahuor, Sammy och Dino. Pernilla har fått hoppa in som delad vårdnadshavare om hundarna när hennes dotter Bianca Ingrosso har för stressigt schema.

Pernilla Wahlgren hjälper sin dotter Bianca Ingrosso att sköta om hundarna Sammy och Dino.

Pernilla Wahlgren erkänner att det är ganska svårt att ha hand om de små vovvarna.
– Nej, de är inte jättebra uppfostrade. Det händer ju så mycket i vårt liv att vi inte har den tid som krävs. Dino och Sammy lyssnar inte speciellt bra på oss, säger Pernilla Wahlgren.

Nyligen hamnade hon i en situation som gjorde henne riktigt orolig – och som kanske hade kunnat undvikas om vovvarna lydde sin ägare bättre.

– Hundarna bor hos oss, och det hände ett sånt trauma. Jag släpper ju ut hundarna på kvällarna innan vi går och lägger oss för då behöver vi inte ta en promenad. De kissar i trädgården.
– Och så släppte jag ut båda hundarna och väntade i dörröppningen på att de skulle komma in, säger Pernilla.

Eftersom Dino och Sammy inte vill vara ute längre än nödvändigt i det kalla vintervädret, brukar rastningen gå väldigt fort. Men den här kvällen hände något ovanligt.
– Sammy springer in och då står jag och väntar på att Dino ska komma, och jag bara ”Dino!”, så går jag några varv runt huset och tillslut inser jag att han inte är där.

Då kommer paniken, berättar hon. Pernilla kom på att de haft problem med en stor räv i området. Hon har hört att de djuren är duktiga jägare och inte drar sig för att döda ett litet byte.
– De hugger av huvudet, de biter av huvudet och gräver ner det… Jag vet inte, det är fruktansvärt. Men googlar man så är det tydligen det de gör med små hundar, säger hon i den nya podcasten.

Pernilla Wahlgren kunde dock andas ut efter några minuter. Hennes yngsta son Theo hittade Dino oskadd på tomten och bar in vovven i det trygga hemmet igen.

Nu får Pernilla Wahlgren kanske arbeta på att uppfostra sina hundar lite bättre.
– Våra hundar är så skälliga när det kommer folk, det är det jag tycker är absolut jobbigast med att hund som skäller. Varenda gång det ringer på dörren eller någon kommer så ska de springa emot som ett skott och då skäller de så mycket båda två. Jag fattar inte, säger Pernilla.

Dino, Sammy och Pernilla.

Dino och Sammy…inte så väluppfostrade.

Pernilla Wahlgren med väninnna och deras hundar.