Paret Chris och Mariesa Hughes ville ge äldre och sjuka hundar en andra chans i livet. 
Totalt har de tagit hand om 550 hundseniorer – och betalat det mesta ur egen ficka. I fjol var kostnaden åtta miljoner kronor. 
– Det är verkligen ett slitigt jobb, men det här är utan tvekan vårt livsverk och värt varenda krona, säger Mariesa Hughes.

Det finns tack och lov fantastiska och osjälviska människor i världen. Och frågan är om inte paret Chris och Mariesa strax utanför Albany i delstaten New York, USA, ska ha en extra guldstjärna för deras jobb med hundar.
Paret lägger varje år ner en förmögenhet på att vårda och ge kärlek till oönskade hundar som samlats på olika hundhem.

Mariesa och Chris Hughes med några av sina skyddslingar.

Totalt har 550 seniorer med olika krämpor och besvär fått en fristad under sina sista år. Det här är en dröm som gått i uppfyllelse för både Chris och Mariesa:
– Jag har alltid velat rädda hundar sedan jag var liten, säger Mariesa, 40 år. Och jag var nio år när jag fick jag min första räddningshund. Så jag är van vid ett liv med hundar som har specialbehov.

Sen träffade hon Chris, som har samma brinnande kärlek till hundar, och deras hem kryllade snabbt av fyrbenta vänner:
– Jag hade redan sex hundar och Mariesa hade två när vi träffades, säger Chris. Men idén om ett hem för äldre hundar kom först när min älskade pitbull Moses blev sjuk.
– Moses adopterades bort för att han var för gammal, han var hos oss i 22 månader innan han dog av ryggmärgscancer.

Månaderna med Moses fick Chris och Mariesa att inse hur dyrt det var att ta hand om en äldre och sjuk hund. Så de bestämde sig för att skapa ett hem för äldre hundar genom att betala all veterinärvård och slussa många hundseniorer till nya kärleksfulla ägare, som inte har råd med veterinärräkningar.
Chris och Mariesa fortsätter att stå för hundarnas sjukkostnader även om de flyttas till nya hem.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av The Mr. Mo Project (@mrmoproject)

Förra året spenderade de närmare åtta miljoner kronor (700 000 dollar) på veterinärbehandlingar.
– Skyddshem ringer oss och vi tar in hundarna och står för alla kostnader, och så småningom hittar vi det perfekta fosterhemmet där de kommer att bo för resten av livet, berättar Chris.
– Men vi är ansvariga för hundarnas sjukvård för resten av deras liv.

Allt är på plats för att husdjuren ska kunna leva lyckliga i alla sina dagar hemma hos paret. De har en rymlig trädgård där hundarna kan vandra omkring. Här finns dessutom ett löpband, en simbassäng och ett laserbehandlingssystem för att läka leder och sår.
– Alla våra hundar har speciella behov, och det är mycket billigare att ha allt i vårt hus, säger Chris Hughes.
– Men det tar galet lång tid att mata alla, förmodligen runt 30 minuter per gång. Vi handmatar en del eftersom de saknar tänder. Och vissa hundar kan utveckla matallergier, och vi har hundar som behöver specialdiet. Det finns också en del väldigt gamla hundar i huset Vi har en chihuahua som är 22 år och en mops som är 20.

Är det värt allt slit och alla utgifter?
– Absolut, när man ser deras glädje. Det här är utan tvekan vårt livsverk och värt varenda krona, säger Mariesa Hughes.

För några år sedan startade Mark och Mariesa den ideella organisationen Mr. Mo Project (Mo efter hunden Moses som dog i cancer). Privatpersoner och organisationer får donera en slant så att paret kan fortsätta ta emot äldre och oönskade hundar från hela USA.
– Jag skulle vilja säga ’nej, vi kommer inte att skaffa fler hundar’, men vi har precis tagit in två nya och nu har vi ett dussin hundar. Vi kan helt enkelt inte säga nej, för alla är värda en andra chans, säger Mariesa Hughes.

Här kan du se parets fantastiska arbete för seniorhundarna:

Filmen som visar livet hemma hos Chris och Mariesa.

Julfoto med några seniorer som har lyckan att få bo hos Mariesa och Chris.

Dagliga promenader – och de äldsta som inte orkar gå får förstås hjälp.

Mariesa nattar en av alla sina hundar.

Mariesa Hughes med en av sina skyddslingar.

Ett skönt pensionärsliv hemma hos Chris och Mariesa.