Familjen lämnade sitt hus, men tog inte med sig sin lilla hund. I flera månader satt hon vid dörren och väntade förgäves.
”Hon var så blyg, så fort vi närmade oss gömde hon sig” berättar en volontär som erbjöd räddning.

Den amerikanska kanalen Pupvine visar en hjärtskärande historia på Youtube: en liten hund ligger hopkurad intill ett hus (varken stad eller land anges dock).
Men grannarna berättade att familjen som bodde hör i många år plötsligt lämnade sitt hem. En flyttbil rullade bort för flera månader sedan och ingen familjemedlem berättade vart de skulle flytta.

Omhändertagen av volontärer – och räddad till ett nytt hem.

Det sorgliga är att familjen lämnade sin hund. En iskall handling som både förvånade och förargade grannarna.
”De hade ju haft den här hunden i flera år, det var deras familjemedlem som älskade sina människor. Och plötsligt lämnade de henne utan tanke på konsekvenserna” berättar en granne.

Den lilla vovven låg och tryckte i rabatten, men hade inte tillgång till varken mat eller vatten. Så fort okända människor försökte närma sig så tassade hunden iväg och gömde sig.

En djurrättsorganisation uppmärksammades tillslut på den sorgliga historien.
”Hon var rädd för mänsklig kontakt. När någon kom cirklade hon runt kvarteret för att sedan återvända till huset där hennes ägare bodde” berättar volontärer.

Med vissa ansträngningar kunde volontärerna tränga in henne in i en liten gränd där hon inte kunde fly, lägga en liten filt runt henne för att undvika eventuella hugg.
Men hundtjejen varken flydde eller morrade. ”Hon var väldigt tyst och nästan avslappnad när vi tog henne till bilen”.

Efter den lyckade räddningen fördes hon till en veterinärklinik där hon genomgick en fullständig kontroll. Med tanke på att hon bott så länge i misär var det väldigt välbehövligt.
”Hon fick även ett varmt bad för att slappna av lite. Sen placerades hon i en liten kennel med en varm filt där hon sov resten av dagen” berättar volontären Jo som snabbt fick varma känslor för den speciella vovven.

De första dagarna märkte Jo att hon sakta började vänja sig vid sin nya omgivning, men att hon behövde något mer: ett för evigt-hem.

Jo tog hunden till sin pappa, som tidigare pratat om adoption. Han hade redan en hund, men ville ha en extra hund hemma.
”Min pappa blev omedelbart kär i den här vackra hunden. Han fick träffa henne varje dag, och de två hundarna älskade att leka och umgås tillsammans hela tiden”.

En sorglig historia fick alltså ett lyckligt slut. Men visst blir man samtidigt ledsen över hur vissa behandlar sin kära familjemedlem.

 

Volontären Jo räddade den lilla hunden.

Stannade vid huset – trots att familjen flyttat.

Gömde sig vid huset i flera månader.

Omhändertagen och trygg.

Livet på gatan när hon övergavs av sin familj.