Chihuahua-mixen Kaj har inte fått så mycket motion tidigare i sitt liv. Nu vill han ta igen de förlorade åren och upptäcka hela världen.
”Kaj är en liten kille med en stor nyfikenhet. Han vill upptäcka hela värden samtidigt” förklarar hundskötaren Frida Andersson på Hundstallet.

Chihuahuor må vara småväxta, men de är stora personligheter. Och det gäller även sexårige Kaj, en chihuahuamix som har mycket spring i benen och som vet vad han vill.

Hans 2,5 kilo drar iväg först på promenader och sträcker kopplet så mycket han kan i hopp om att föraren ska hänga med.

Sexårige Kaj har börjat upptäcka livet igen på Hundstallet. Men nu söker han ett för-evigt-hem.

Men Kaj har mycket promenader att ta igen i sitt liv. Hans tidigare ägare verkar knappt ha varit ute med honom, och nu har Kaj fått smak på upptäcktsfärder med lukter och massor av intryck.
Anmäl ditt intresse för Kaj här.

”Han har inte fått så mycket motion tidigare i sitt liv så han söker någon som kan ta det lugnt i början och öka motionen allt eftersom. Han är pigg och glad på promenad och det är hans förare som får bestämma när det är dags att ta det lugnt” förklarar Frida Andersson på Hundstallet.

Kaj beskrivs som en liten kille med en stor nyfikenhet. Han vill upptäcka hela värden samtidigt.

”Man kommer behöva träna vardagslydnad så som gå i koppel. Kaj tycker bäst om att gå längst fram i kopplet och dra med sin förare på allt livet har att erbjuda” menar Frida Andersson.

Kaj har låggradig patellaluxation på båda bakbenen. Han är dessutom ”lite tajt” mellan två kotor i ryggen. Detta är inget han märker av idag, men det finns en ökad risk för framtida symptom.
Anmäl ditt intresse för Kaj här.

Sexårige Kaj har börjat upptäcka livet igen på Hundstallet. Men nu söker han ett för-evigt-hem.

Hundstallet har lärt sig Kajs personlighet och hans begränsningar vid det här laget. Det finns därför några viktiga tips till en familj som vill ge honom ett för-alltid-hem:

Kaj kan säga ifrån med munnen när det blir för mycket för honom. Med andra ord: den här killen kan skälla, precis som många chihuahuor.

”Vi söker vi en kärleksfull familj som kan se honom som den självklara familjemedlemmen. Han vill bo i ett hem utan mindre barn då Kaj kan säga ifrån med munnen när det blir för mycket för honom” menar hundskötaren Frida.

Dessutom behöver Kaj vara enda hunden i hemmet: han har visat resursförsvar mot mat och andra värdefulla saker.

Och som så många andra små hundar kan Kaj inte alltid hålla sig från att revirmarkera inomhus, speciellt på nya platser.
Anmäl ditt intresse för Kaj här.

Kaj älskar att promenera.

Den kända amerikanska hundtränaren Cesar Milan brukar säga så här om chihuahuor:
Chihuahua är en intelligent hundras, men de tar inte naturligt emot undervisning. Deras starka oberoende gör att du kan behöva upprepa träningen flera gånger innan de erkänner dig som ledare.”

”När du väl har etablerat dig som Top Dog, kommer chihuahuans naturliga önskan att behaga och lyda. Försök bara att inte bli frustrerad – belöna din hunds goda beteende med positiv förstärkning som godsaker och leksaker, och med tiden kommer hunden att belöna dig med oöverträffad hängivenhet.”

Kaj, sex år.

På 1300-talet trodde aztekerna att chihuahuan var en hundras med spirituella krafter. När en aztekisk adelsman skulle dö var det nödvändigt att döda en chihuahua och begrava eller kremera den med människans kropp.

De trodde att den döda chihuahuans ande skulle fungera som en guide genom livet efter detta för den döda ädlingens själ. Den mänskliga anden behövde hjälp med att simma över en flod, in i livet efter detta.

”Han är pigg och glad på promenad och det är hans förare som får bestämma när det är dags att ta det lugnt” förklarar Frida Andersson på Hundstallet.

Kaj, sex år.