Flickvännen Denise tröttnade på hunden Casper, en aggressiv och olydig Presa Canario. 
Hon ringde den världskända hundtränaren Victoria Stillwell, som kom och skällde ut ägaren. 
”Du har skaffat en hund som du inte kan hantera, för du vill bara se tuff ut” säger hon.
Men ägaren Eric insåg faktiskt allvaret – och gick på hundkurs.

Ägaren Eric bor i USA och var bara 20 år gammal när han skaffade en Presa Canario-valp, den åtta veckor gamla Casper.

Det visade sig snabbt att Eric inte borde äga en så stark och svår hundras. Efter två år var Casper mer svårhanterlig än någonsin och läget så illa att flickvännen Denise fruktade för sitt liv i vissa situationer.

Erics flickvän Denise tröttnade på hunden Casper, en aggressiv och olydig Presa Canario.

”Erics hund är som ett vapen i koppel. Man vet aldrig vad Casper är på väg att göra i vissa situationer. Jag känner mig rädd i mitt eget hem” förklarade Denise till den kända hundtränaren Victoria Stillwell.

Presa Canario är en nästan skräckinjagande och extremt kraftfull hundras med sitt ursprung från Kanarieöarna. Rasen utvecklades ursprungligen för att vakta boskap och egendom. Med sin robusta och muskulösa byggnad är Presa Canario en symbol för styrka och uthållighet.

Och Eric tyckte att det var en cool hund att gå ut med i kvarteren och skrämma slag på grannarna.
”Du har en hund som skapats för att vinna alla kamper, mot alla motståndare. Det här är en av de svåraste raserna att hantera” förklarade Victoria Stillwell.

Hundtränaren Victoria Stillwell läxar upp hundägaren Eric.

”Och du har ingen koll alls på hur du ska hantera Casper. ”Du har skaffat en hund bara för du vill se tuff ut” säger hon.

Eric erkände utan omsvep att han inte kunde hantera sin 60-kilosbjässe.
”Han är som ett licensierat vapen. Han kan försvara mig mot vem som helst. Men han är tyvärr väldigt olydig och har blivit som djävulen” erkände ägaren Eric.

Hundtränaren Victoria Stillwell.kallades till hemmet i USA och började från grunden med både Casper och Eric. De fick träffa polisinstruktörer och se hur disciplinerade hundar agerar.

Man kan se i Erics ögon att han för första gången insåg hur en bra hundägare ska bete sig.

”Din hund kan döda någon. Då är det du som hamnar i fängelse och Casper avlivas” förklararde Victoria Stillwell.
”Jag vill inte att det ska hända” svarar Eric.

Victoria Stilwell fick ordning på den odisciplinerade hunden Casper.

Victoria Stillwells erfarenhet och skicklighet betalade sig: med standardtrick blev Casper en helt annan hund efter bara några veckor: lugn, behärskad och lydig.

När hon lämnade hemmet har den tvååriga hunden förvandlats och flickvännen Denise kunde känna sig trygg i sitt eget hem.
Du kan se hela inslaget här:

Presa Canario är intelligent och kan tränas effektivt med konsekvent och positiv förstärkning, men kräver en erfaren ägare på grund av sin självständiga natur.

Eftersom Presa Canario är av en skyddande och viljestark natur, passar den bäst för en aktiv person eller familj med erfarenhet av hundar. En sådan person förstår hur viktigt det är att erbjuda hunden konsekvent träning och gränser, men också kärleksfull och tålmodig vägledning.

Hundägaren bör vara beredd att spendera tid på träning och gemensamma aktiviteter för att hålla Presa Canario både mentalt och fysiskt stimulerad.

En typisk Presa Canario har en massiv kropp, ett stort huvud och en kort päls som kan vara brindle, fawn eller svart. Hanar kan väga mellan 50 och 65 kilo och tikar mellan 40 och 55 kilo, vilket gör dem till en av de större hundraserna.

Trots deras skrämmande utseende är de kända för att vara lojala och skyddande mot sina familjer.

Casper lugn och harmonisk – här med Denise och Eric.

Casper lugn och harmonisk – här med Denise och Eric.

Presa Canario är intelligent och kan tränas effektivt med konsekvent och positiv förstärkning, men kräver en erfaren ägare på grund av sin självständiga natur.