Han har väntat, väntat…och väntat. Men efter ett halvår på Hundstallet har den gullige american bullyn Max inte hittat någon adoptivfamilj.
– Han älskar att få mycket uppmärksamhet, det är världens gulligaste klumpeduns med många kilon att älska, säger kontaktpersonen Engla.

På Hundstallet i Stockholm sitter en snart tre år gammal hund och väntar på att bli gullad med. Den vänlige bjässen på 38 kilo sätter rasen American bullys skamfilade rykte på skam. Här finns inga aggressiva tendenser alls.

”Max är ett riktigt charmtroll, han älskar att få många pussar och kramar och att bli kliad på magen. Han vill vara med överallt och hitta på saker nya saker” förklarar Moa, Hundstallets kontaktansvariga. Hon och organisationen unnar Max ett för evigt-hem där han kan få all kärlek som han tigger efter.

American bullyn Max har inte hittat någon adoptivfamilj trots sex månaders väntan på Hundstallet.

Han har nu tillbringat sex månader i Hundstallet och många är angelägna att han hittar rätt familj som vet hur man hanterar en ”godhjärtad klumpeduns”.
”Han tar sig an allt vi föreslår med stor glädje. Men han är lite klumpig och det blir många ojdå och hoppsan. Han tycker att det är jätteroligt att testa nya saker och öva på olika tricks och blir inte ledsen när det går fel utan försöker glatt igen” förklarar Moa.

Max jour hem intygar också att han är en stor knähund:
”Det känns viktigt att hans framtida hem accepterar en STOR knähund. Närhet känns viktigt för Max. Viktigast för honom är att han får vara med. Om man slutar klia lägger han en av sina stora framtassar på en för att man ska fortsätta”.
”Vi har blivit väldigt kära i Max och håller verkligen tummarna för honom nu. Han är en av de absolut goaste hundarna vi träffat.”

En ny familj bör bo på landet – och vet hur man hanterar en 38 kilo stark bully:
”Ja, vi söker vi en familj som har stor erfarenhet av denna typ av ras och har styrkan i sig. Max kan vara lite osäker vid nya personer men lättar upp relativt snabbt och lär sig snabbt vilka hans personer är. Han vill flytta ut på landet där det är lugn och ro där han kan få följa med på skogsäventyr och lära sig nya saker” förklarar Hundstallet.

Max tyckte att hundmöten var ganska jobbiga när han kom till Hundstallet, men efter några gemensamma promenader med både tikar och hanar så har det gått mycket bättre. Därför skulle han kunna bo tillsammans med en snäll och stabil tik i liknande storlek.

”Han skulle även bli nöjd med att ha trevliga promenadkompisar om dagarna. Han kan bli väldigt glad och stark i många hundmöten och där man måste träna med att avleda när det kommer mötande hundar. Vid sådana tillfällen kan det vara bra att ta honom åt sidan, och ge honom mycket beröm när han gör rätt” förklarar Moa.

Max beskrivs som en stor knähund – en gullig klumpeduns.

Vem vill adoptera Max, snart tre år gammal?

Här kan du skicka in intresseanmälan

Den ideella föreningen Svenska Hundskyddsföreningen driver Hundstallet, som sedan starten har tagit hand om tiotusentals hemlösa hundar och hjälpt dem att hitta nya hem.
Hundstallet får inga statliga bidrag utan finansieras helt av gåvor från allmänheten.

Hundstallets uppgift är att hjälpa, vårda och omplacera utsatta hundar:
”Oavsett anledning till att en hund kommer till Hundstallet gör vi allt vi kan för att ge varje hund just det den behöver. Vi tar emot hundar 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året om”.