Den första familjen gav bort blandrashunden Max. Nu tvingas även hans andra familj att ge upp. 
I en annons på Blocket förklarar nuvarande ägaren:
”På grund av livssituationen vi hamnat i har vi svårt att ge honom det liv han behöver och förtjänar. Därför hoppas vi på att du kan fylla den rollen för honom och bli hans bästa vän”. 

Varje vecka dyker hundannonser upp på köp- och säljsajten Blocket där ägare beklagar sig över att de inte längre kan ta hand om sin kära familjevän. ”Förändrad livssituation” brukar vara en ganska vanlig motivering för att vovven inte längre kan stanna.

Max söker nytt hem.

Några dagar före jul är det en familj i Göteborg som har hamnat i en sån knipa och tvingas sälja sin 35 kilo tunga blandrashund Max, en mix av vit schäfer, dobermann och malinois.

Max har inte hunnit fylla tre år än, men att hans nuvarande ägare ger upp betyder att Max är på väg att hamna i sin tredje familj under sin korta livstid.

Den första familjen tog honom när han var valp, men bara ett knappt år senare hade de ”inte möjlighet” att behålla honom. Då klev göteborgsfamiljen in och adopterade Max, men kastar alltså in handduken efter 1,5 år.
Prislappen på Blocket är satt till 1000 kronor.

”Max är en väldigt snäll kille som är nyfiken på livet och sina människor, han kom till oss i början av 2022 från en familj som inte hade möjlighet att ta hand om honom. Vi har inte velat annat än att bli hans trygga plats och hem. Men på grund av livssituationen vi hamnat i har vi svårt att ge honom det liv han behöver och förtjänar. Därför hoppas vi på att du kan fylla den rollen för honom och bli hans bästa vän” skriver annonsören ”Reklaw94” på Blocket.

Max är en stadshund och beskrivs som modig när han möter nya saker med nyfikenhet. Samtidigt verkar han bli lättstressad i nya miljöer, och det resulterar i starka känslor och hårt drag i koppel.
”Den nya familjen behöver därför ha tålamod och visa med ett vänligt, lugnt och tryggt ledarskap att han inte behöver ta ansvar och hjälpa honom hantera sina känslor” skriver ”Reklaw94”.

Max gillar att röra sig ute i naturen.

När Max blir stressad får man ta några steg tillbaka, förklara ägaren och söker ett hem som enbart jobbar med mjuka metoder och positiv förstärkning:
”Han är alltså inte enbart en sällskapshund eller nybörjarhund, du behöver ha den fysiska styrkan och tålamodet att träna aktivt med honom så att han ska uppnå sin fulla potential”.

Max verkar gilla en sak över allt annat: att springa löst, använda sin atletiska kropp och nosa på spännande saker.
”Vi har tränat en del personspår och han har inga problem med att ta sig fram genom ett spår på 1-2 km, han jobbar mer än gärna för sin måltid genom att söka eller lära sig nya kommandon.  Max är oerhört smart, på gott och ont” menar ägaren.

Max kommer mycket bra överens med hundkompisar, men kan tycka det är jobbigt med främmande hundar som kommer för nära.
”I övrigt är han en hund som gärna är med överallt, vilket också kan göra honom lite stressad när det är många människor på samma plats då han gärna vill hålla koll på samtliga” förklarar ”Reklaw94” på Blocket.

Nu är frågan: hinner Max komma till en ny familj före jul – och kan det bli hans för evigt-hem?

Säljs på Blocket.