Sol, klippor och hav. Lilla Nymo har återhämtat sig så pass att hon klivit utanför dörren och kan njuta av midsommarvädret.
”Hon är fortfarande sjuk, men måendet går fortfarande åt rätt håll” hälsar hundcoachen och ägaren Fredrik Steen.

Vilken pärs den tioåriga labradoren Lilla Nymo har gått igenom. Du har kanske hängt med i den mystiska sjukdomen, som slog till med full kraft för drygt en vecka sedan.
Under två dagar kräktes hon kraftigt och ägaren Fredrik Steen kunde bara maktlöst se hur hon blev allt svagare.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fredrik Steen (@hundcoachen)

Trots snabbt besök på djursjukhus kunde ingen hitta något fel. ”Hon kaskadspydde i nästan två dygn. Hon repade sig från det… sedan började hon dricka enorma mängder vatten. Drack och drack hela tiden. Det slutade inte och jag misstänkte problem med livmodern” förklarade Fredrik Steen.

Efter många provtagningar fick Lilla Nymo medicinen Andapsin, mot sår i mag- och tarmkanalen.
För några dagar sedan kunde vi se Lilla Nymo i TV4. Den 10-åriga labradoren stannade hemma med Fredrik Steen, men visade upp sig för tv-publiken.

Lilla Nymo visar upp sig på en klippa i Stockholms skärgård. ””Hon är fortfarande sjuk, men måendet går fortfarande åt rätt håll.”

”Jag är så tacksam över skickliga och rutinerade veterinärer som jobbat enligt uteslutningsmetoden. Vi tror att Lilla Nymo har fått i sig något, det har gett henne magsår beroende på något hon ätit” sa Fredrik Steen i direktsändningen.
”Nu känner vi at medicinen ger liten men förhoppningsfull effekt”.

Teorin om vad som hänt är följande enligt Fredrik och veterinärerna:
Lilla Nymo har fått i sig något gift/medel som skadat hennes mage/tarmar. Hon har haft ont och svidningar, och det har hon själv försökt dämpa med att dricka vätska i princip dygnet runt.
Hennes första dygn av kräkningar var kroppens försvar att få bort det giftiga, men mage och tarm blev på någon nivå skadad.

Lilla Nymo visar upp sig på en klippa i Stockholms skärgård. ””Hon är fortfarande sjuk, men måendet går fortfarande åt rätt håll.”

Han känner sig dock positiv över sin hunds hälsa. Det räcker med en blick för att kunna tolka Lilla Nymos mående. Men Fredrik Steen förklarar:
”Det är svårt att beskriva för en som inte förstår, men redan när LillaNymos blick mötte min i morse såg jag att hon mår bättre. Jag ser det i hennes ögon när hon tittar på mig.”

Nu har Fredrik Steen skickat en midsommarhälsning på Instagram: Lilla Nymo tittar ut över havet och viftar på svansen. Det ser onekligen hoppfullt ut.

”Hon är såklart tagen och långt ifrån återhämtad eller helt frisk. Men hon kämpar på. Så idag inte sämre, snarare något bättre” hälsar hennes husse.
”Hon är fortfarande sjuk, men måendet går fortfarande åt rätt håll”.

Lilla Nymo har hunnit bli närmare tio år gammal. Fredrik Steen hade precis lanserat en ny barnbok där labradoren har huvudrollen: ”Lilla Nymo och jakten på den försvunna bollen”.

Lilla Nymo och en kompis får känna solen och havsvindar.

”Hon är fortfarande sjuk, men måendet går fortfarande åt rätt håll.”

Lilla Nymo och Fredrik Steen visade upp sig i TV4. ”Nu vågar jag le igen” förklarar hundcoachen.