Stackars Lexi. Den goa, pussiga rottweilermixen måste omplaceras ännu en gång.
Nuvarande adoptivföräldrar söker ett för evigt-hem.
”Jag är en VÄLDIGT lojal tjej. Ibland lite för lojal, säger mamma” står det i annonsen på Blocket.

Den fyraåriga rottweiler/pitbullmixen Lexi har inte haft det så lätt. Förutom att hon har fött två kullar så har hon också fått flytta runt en del mellan olika hem.
Nu vill nuvarande adoptivföräldrar i Stockholm att Lexi ska få ett sista, tryggt hem.

Vem kan ge Lexi ett tryggt hem?

Därför har de satt ut en annons på Blocket där de skriver åt Lexi:
”Min fostermamma säger att jag är den mysigaste hunden hon någonsin träffat och hon har rätt i att om det är något jag älskar att göra så är det att vara nära och få pussar, jag kommer också pussa dig tills du TVINGAR mig att sluta”.

”Min fostermamma och pappa vill egentligen ha kvar mig hos dom. Men eftersom mina två hundbästisar redan tar upp så mycket tid så sa mamma att hon i alla fall skulle kolla om det är någon som kan tänka sig att låta mig flytta in hos dom. Givet att det skulle vara mitt sista stopp där jag får stanna för alltid.”

Lexi beskrivs som extremt lojal, möjligen aningen FÖR lojal. Hon skäller ut gäster som kommer genom dörren och hennes storlek kan avskräcka även de mest hundvana.

Adoptivfamiljen har därför tränat Lexi genom att sätta henne bakom ett galler precis intill hallen för att visa vem som bestämmer i hemmet.
”Jag är fortfarande lite tveksam men jag vänjer mig mer och mer.”

Nuvarande ägarna söker någon som är hundvan och kan se signalerna innan Lexi börjar skydda sin flock: det betyder fortsatt träning för att bli tryggare.

”Jag kan va lite känslig ibland emot andra tikar i början. Men jag och mamma tränar på det också. Mamma säger att jag behöver trygga hundmöten med andra äldre tikar för att vänja mig, Och häromdagen träffade jag en annan rottweiler som var åtta år och hette Ellen, och efter en stund fattade jag att hon verkade som en tjej i min smak” står det i annonsen.

Se annonsen här

Den fyraåriga rottweiler/pitbullmixen Lexi söker nytt hem.