Forky föddes för ett år sedan, men har ännu inte fått uppleva ett kärleksfullt hem. Nu hoppas SOS Animals i Spanien att han blir adopterad. 
”De få gånger han inte springer runt och leker så kommer han glatt till volontärerna för att lägga sig på rygg så volontärerna kan klia honom på magen” förklarar organisationen.

I Spanien finns ett stort antal oönskade hundar. Antalet dumpade hundar och gatuhundar varierar mellan regionerna, men de finns i hela landet.
SOS Animals grundades 1997 med målet att minska oönskade hundars lidande och antalet hemlösa hundar. Hundgården utanför Malaga tar emot övergivna hundar och ser till deras behov.

Lekfulle, energiske Forky, ett år, söker ett hem i Verige.

En av de lyckliga hundar som räddats från gatan av SOS Animals är energiske och lekfulle Forky, en blandras.
Som så många andra hundar hittades Forky och hans syster vandrandes ensamma i en mindre by.

”Turligt nog hittades de av en vänlig själ som kontaktade Malaga hundgård som vi samarbetar med. Då de var små valpar när de hittades så placerades de i fosterhem, men sedan i somras har de bott på Malaga hundgård” förklarar SOS Animals.

Hittades på gatan när han var valp. Nu har han varit på SOS Animals hundgård sedan hösten.

Han fyller ett år strax, men har alltså aldrig upplevt ett eget kärleksfullt hem där han får känna sig unik och omhuldad.
SOS Animals söker därför efter en intresserad svensk familj. Och det är en väldigt speciell och lekfull hund som väntar:

”Ung som han är så är han full av energi och utnyttjar sin tid i playpen till fullo. Man ser han ofta springa runt med en leksak i munnen eller busandes med de andra hundarna. Han delar gärna med sig av leksakerna med de andra hundarna” förklarar organisationen.

De få gånger han inte springer runt och leker så kommer han glatt till volontärerna för att lägga sig på rygg så volontärerna kan klia honom på magen.
I oktober började han koppeltränas och volontärerna rapporterar att den smarta hunden lärde sig snabbt.

”Till Forky söker vi ett aktivt hem som vill visa honom världen och vad ett kärleksfullt hem är. Han har varit resklar sedan mitten av november.”

Här är intresseanmälan.

Forky, ett år.

Forky.

I Spanien håller den lokala uppsamlingsplatsen för hundar bara hundarna i upp till 14 dagar – till skillnad från SOS.
Det är den tiden allmänheten har på sig att hitta sin bortsprungna hund eller nya ägare kan adoptera en hund. Alla hundar som inte hämtas eller adopteras inom dessa dagar avlivas.
SOS Animals däremot avlivar inte friska hundar.

Att tänka på innan du skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.