Copito föddes för sex månader sedan, men har ännu inte fått uppleva ett eget hem.
Nu hoppas SOS Animals i Spanien att han blir adopterad. 
”Copito en självsäker kille som gärna tar emot kel från nya människor. Men ute på promenad i stan så är han väldigt försiktig av sig. Han är ju fortfarande en valp som inte fått se hela världen än” säger SOS-volontärerna.

I Spanien finns ett stort antal oönskade hundar – och de blir tyvärr allt fler. Alla shelters i södra Spanien är fulla och SOS Animals har aldrig upplevt maken till kris.
Det är den ekonomiska situationen för miljoner spanjorer som nu påverkar hundar. När valpar föds så har ägarna helt enkelt inte råd att behålla dom. Istället hamnar de små hundarna på gatan, helt oskyddade och utan mat.

Copito, sex månader gammal.

SOS Animals grundades 1997 med målet att minska oönskade hundars lidande och antalet hemlösa hundar. Hundgården utanför Malaga tar emot övergivna hundar och ser till deras behov.

En av de lyckliga hundar som räddats från gatan av SOS Animals är den lekfulle Copito, en blandras på sex månader.
Som så många andra hundar hittades Forky och hans syskon på gatan.

”Copito kom till Malaga hundgård som vi samarbetar med, med sina syskon när han var väldigt liten valp. Då det inte är en optimal plats att bo på för en liten valp så placerades de ut i fosterhem. Copito är den sista valpen kvar som söker hem och vi har nu valt att hjälpa till att hitta ett hem åt honom” förklarar SOS Animals.

SOS Animals söker nu efter en intresserad svensk familj åt Copito – en väldigt aktiv liten valp som älskar att springa runt och leka:
”På promenader så plockar han gärna upp en pinne för att springa runt med den i munnen. Hemma i fosterhemmet är Copito en självsäker kille som gärna tar emot kel från nya människor. Men ute på promenad i stan så är han väldigt försiktig av sig. Han är ju fortfarande en valp som inte fått se hela världen än och utforskar den sakta men säkert. ” förklarar organisationen.

När det kommer till andra hundar så är Copito lite försiktig till en början, men när han fått lukta på dom så springer han gärna runt och leker.

”Till Copito söker vi ett hem som vill vara med och upptäcka den stora världen med honom. Vi tror att han hade passat i de flesta familjeförhållanden. Då han föredrar att promenera där det är lugnare så bör hemmet inte ligga centralt i en storstad” menar SOS Animals.
Här är intresseanmälan.

Copito, sex månader gammal.

I Spanien håller den lokala uppsamlingsplatsen för hundar bara hundarna i upp till 14 dagar – till skillnad från SOS.
Det är den tiden allmänheten har på sig att hitta sin bortsprungna hund eller nya ägare kan adoptera en hund. Alla hundar som inte hämtas eller adopteras inom dessa dagar avlivas.
SOS Animals däremot avlivar inte friska hundar.

Tänk på före intresseanmälan:
En flytt kan ha inverkan på hunden, och det kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in.
”Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt” förklarar SOS Animals.

Lekfulle Copito i Spanien.

Copito, sex månader gammal.

”På promenader så plockar han gärna upp en pinne för att springa runt med den i munnen. Hemma i fosterhemmet är Copito en självsäker kille som gärna tar emot kel från nya människor.”

Copito.

Copito, sex månader.

Copito när han var riktigt ung valp.