Efter tio år tillsammans har ett tungt beslut fattats av familjen. Samojedhunden Laura måste omplaceras.
”Det är med ett tungt hjärta vi letar efter ett nytt hem till Laura. Förändrade familjeförhållanden som rör skola, andra husdjur och tidsbrist har gjort det svårt att ge henne den kärlek och uppmärksamhet hon förtjänar” förklarar ägarna.

Samojedhundar brukar kallas de leende hundarna, på grund av det karakteristiska ansiktsuttrycket.
Och en familj i Stockholm har en väldigt god representant för hundrasen. Laura har hunnit bli tio år gammal, men är fortfarande en sprudlande personlighet. Alltid glad och älskar att umgås med människor.

Tioåriga samojedhunden Laura måste omplaceras.

Men livet har förändrats för Lauras familj. De förklarar nu att de ”med tungt hjärta” letar efter nytt hem till sin fyrbenta familjemedlem.
”Förändrade familjeförhållanden som rör skola, andra husdjur och tidsbrist har gjort det svårt att ge henne den kärlek och uppmärksamhet hon förtjänar” förklarar familjen.

Den som vill ge Laura ett nytt, tryggt hem kommer att få en riktigt kelsjuk kompis.
”En av Lauras favoritsysslor är att bli omhändertagen och klappad. Hon älskar när folk pratar med henne och visar kärlek och omtanke. Hon är en riktig pratmakare och kommer med glädje dela dagens händelser med dig, oavsett om det är en enkel promenad i parken eller en mysig kväll framför brasan” skriver nuvarande ägare.

”Hon är mer än bara en hund; hon är en hängiven familjemedlem som trivs med att vara i centrum för uppmärksamheten.”

Familjen vill se Laura hos nya ägare som verkligen har tid för henne: ”Vi söker nu en kärleksfull och engagerad familj som kan ge Laura det lyckliga liv hon förtjänar.”

”Om du är redo att ge en underbar samojed en andra chans och ett liv fyllt av kärlek och skratt, kontakta oss idag för att träffa Laura. Hon väntar otåligt på sitt nya hem där hon kan fortsätta sprida glädje och kärlek.”
Se annonsen här.

Ägarna: ”Hon är mer än bara en hund”.

”Vi söker nu en kärleksfull och engagerad familj som kan ge Laura det lyckliga liv hon förtjänar.”

Snabbfakta samojed

Rasen (även Samoiedskaïa Sabaka) har fått sitt namn efter de samojediska folkgrupperna i norra Ryssland och Sibirien. Hundarna användes som arbetsredskap i det dagliga arbetet – de hjälpte till under jakt och drog slädar under nomadernas förflyttning mellan boplatser och jaktmarker.

Med tiden började några familjegrupper att inrikta sig på renskötsel och valde ut hundar med vallningsegenskaper som kunde hjälpa dem att hålla ihop de växande renflockarna.

Den svenska rasklubben strävar efter att bevara rasen så nära sitt ursprung som möjligt: de ska fungera som arbetande polarhundar. Hundarna är nämligen mycket aktiva och är byggda för hårt arbete. De kräver mycket motion och aktivering för att må bra.

Precis som Laura visar hos sin familj är samojed en mycket verbal hund som använder skall för att kommunicera med sin omgivning.

Förr i tiden hade samojedhundarna även en viktig uppgift – att hålla sina ägare varma om nätterna. Att ha en eller flera hundar intill sig i kåtan ansågs vara det bästa sättet att skydda sig mot polarkylan.