Den här pyreneerhunden måste ha gått scenskolan.
Indigo vet precis hur man får vattenskålen påfylld.
Hon spelar döende av törst.

Vattenskålen hanteras på ett sätt, matskålen på ett annat. Indigo är mästare på att visa vad hon är ute efter.

Rhiannon Kostecki adopterade Indigo i juni. Nyligen la hon ut en video på Tiktok som visar en till synes helt utmattad Indigo med hela ansiktet i en tom vattenskål. För att riktigt understryka krisläget hänger Indigos tunga utanför munnen och tikens ses desperat slicka den tomma skålen.
”När den är tom låtsas min hund dö av uttorkning”, förklaras det under filmen.

Insatsen borde vara värdig ett skådespelarpris – inte minst med tanke på hur många som tittat på klippet. Hittills har det setts fler än 15 miljoner gånger.
– Indigo är en extrem teaterapa. Hon är supersjälvständig och har en rad udda beteenden. Hon är mycket intelligent och blir galet glad. Och hon får verkligen fram sin poäng. Hon smyger inte med vad hon vill, säger Kostecki i People.

Indigo bor tillsammans med sin matte på en gård i kanadensiska Duncan, där det finns vattenskålar runt om på tomten och en egen damm. Men Indigo fördrar en liten glasskål som hon tagit över som sin egen.
– Hon liksom knuffar runt den i huset och ber att det ska hällas vatten i den, trots att det finns skålar överallt, säger Kostecki.

Men det är inte bara vatten Indio är noga med. När hon äter och vill ha mer knuffar hon enligt Kostecki in matskålen i väggen med smäll, eller sparkar den tvärs över rummet.
– Antingen det eller också bär hon den på huvudet. Hon gör vad som helst för att fånga ens uppmärksamhet.
Det går sannerligen hem på sociala medier.

”Nivån på småaktigheten är obetalbar”, skriver en person.
”Dramagenen är stark i den”, uppger en annan.
”Hundar är så uttrycksfulla och dramatiska”, skriver en tredje.
I Indigos fall kan vi bara hålla med.