Sex långa månader utan att få ett hem. Nu efterlyser personalen på Hundstallet en familj för den charmiga tjejen Molly. 
– Vi söker ett aktivt hem som är villigt att ta med Molly ut på äventyr och visa henne världen, säger Engla på Hundstallet. 

Den treåriga amstaffen Molly har inte fått någon bra start på livet, men trösten är ju att hon fått leva med en fantastisk och kunnig personal på Hundstallet i Stockholm.
Medan andra hundar blivit adopterade och fått lämna härbärget så har Molly av någon anledning valts bort.

Treåriga Molly söker ett för evigt-hem där hon får vara aktiv och glad.

Hon har varit kvar i sex månader. Det är en väldigt lång tid i en treårig hund liv. Därför är personalen väldigt måna om att hon ska få ett för evigt-hem med mycket kärlek och uppmärksamhet. För oj, vad Molly gillar att vara nära människor.
”Hon älskar närhet och inomhus är hon väldigt mysig och kommer aldrig tacka nej till en mysstund i soffan” förklarar Engla, en av kontaktpersonerna på Hundstallet.

Molly beskrivs som en snäll och charmig tjej med fart under tassarna. Det är nämligen full fart utomhus. Om hon får använda nosen och göra olika sökövningar blir hon överlycklig.
Men den stora tjejen på tre år väger 20 kilo och det kan vara ett problem i vissa situationer.

”Molly kan bli stressad när hon möter cyklister och andra hundar. Då kan hon göra utfall. En ny  ägare behöver styrka för att kunna hålla henne och tålamod att träna på utfallsproblematiken på ett positivt och belöningsbaserat sätt” förklarar kontaktpersonen Engla.

Hundstallets personal vill helst att en ny familj har erfarenhet av liknande raser. Dessutom är det viktigt att ha kraft att kunna hålla den starka tjejen.
”Molly söker ett hem där hon får en självklar plats i soffan och sängen. Hon vill gärna fortsätta använda sin nos i nya hemmet, kanske spår eller sök kan vara den nya hobbyn” tipsar Hundstallet.

Molly kan annars beskrivas som en typisk amstaff: en hundras med hög självsäkerhet, orädd och envis men samtidigt glad och livlig. Hundarna anses väldigt sociala, nyfikna och tycker om att vara med när det händer saker. De har ett behov av närhet till människor och tycker sällan om att vara ensamma, precis som Molly.

Hundrasen härstammar från hundar som man avlade fram för att hantera och hålla fast boskap.
Eftersom amstaffen är en hund med stor arbetsvilja behöver den varje dag få utlopp för sin energi, annars kan den bli uttråkad och destruktiv.

Under sin unghundstid kan en envis amstaff ställa stora krav på ägarens tålamod och konsekvens, men med kunnig träning och en god och fast uppfostran blir amstaffen en trevlig familjehund.

Här kan du anmäla ditt intresse för Molly 

”Hon älskar närhet och inomhus är hon väldigt mysig och kommer aldrig tacka nej till en mysstund i soffan” .

”Hon vill gärna fortsätta använda sin nos i nya hemmet, kanske spår eller sök kan vara den nya hobbyn”.

Hundstallets personal kallar henne ”underbara Molly”.

Amstaffen Molly, tre år.