Plastlådan stod övergiven i den stekande solen.
För personen som gick förbi var det något som inte stämde.
När han tittade i lådan låg där fyra små valpar.

”Ett litet gulligt ansikte tittade upp. Det kändes som om han sa, ”Kan du hjälpa oss? Jag mår inte så bra”.

Texten på sociala medier delar djurstallet Brother wolf i Asheville i delstaten North Carolina som nu har tagit om hand om de övergivna valparna.

De fördes till institutionen efter att ha räddats från att stekas till döds i den värmebölja som just nu plågar stora delar av USA.

När valparna hittades var de extremt uttorkade och hade drabbats av lunginflammation.

När valparna lämnades in uppges de ha varit extremt uttorkade och led av lunginflammation, men de har svarat bra på medicinering.

– De mår riktigt bra nu. Det är söta och kramgoa valpar. De älskar att leka, säger en talesperson för djurstallet till Newsweek.

Fortsätter de återhämta sig i samma takt tros de redan i nästa vecka vara redo för adoption.

– De hittades i närheten av en bro. Vi är så tacksamma över att personen vände tillbaka och tittade i plastlådan när hans magkänsla sa att något inte var som det ska, säger talespersonen.

Hundarnas bakgrund är inte känd. Inte heller vet djurstallet varför tiken och de tre handhundarna övergetts på det sätt som skett. I väntan på att de ska få nya hem har de fått namnen Knekt, Dam, Kung och Hjärter.

Namnen har hämtats från en kortlek, eftersom turen trots allt var på valparnas sida.

Värme kan vara dödlig för hundar. Extrema temperaturer kan leda till värmeslag som hos hundar visar sig bland annat genom kraftig flämtning, glansiga ögon, skenande puls, andningssvårigheter och överdriven törst.

sociala medier är de fyra valparna redan en hit. Många hyllar både vovvarnas räddare och hundstallet som tagit sig an kvartetten.

”Tack för kärlek och omtanke. Ibland är människor helt otroliga”, skriver en person.
”Tack för att ni räddat dem. Så underbara hundar”, skriver en annan.

”Det krossar mitt hjärta. Hur kan någon göra såhär? Se på det lilla ansiktet- så tacksam att Brother Wolf har dem”, uppger en tredje.

På bara några dagar har valparna gått från att vara helt orkeslösa till att ha massor av energi och bara vilja leka.