Den japanske mannen spenderade 160 000 kronor för att leva som hund.
Nu har han ångrat sig.
– Det är för svårt att gå som en hund, säger han.

2022 la Toko-san stora delar av sina besparingar på en Collie-kostym. Inköpet förverkligade en livslång dröm han haft – att bli hund.

I 40 dagar väntade han medan ett kostym- och sminkföretag slutförde arbetet med hans ultra-realistiska hunddräkt. Efter det kastade han sig in i hundvärlden och kröp runt på gator och torg som en riktig, fyrbent varelse.

Toko-san har försökt klara både hopp- och hinderbanor, men det har inte riktigt gått som planerat.

– Jag gör det bara en gång i veckan. Det är min hobby, förklarade han i en rapport som Hundextra uppmärksammade.

I dag är tongångarna annorlunda. Han uppger att svårigheterna med att röra sig likt en hund har fått honom att överväga att imitera andra djur.

– Hundar och människor har skilda benstrukturer och sättet de böjer armar och ben på. Det gör det väldigt svårt att imitera rörelser. Realistiskt sett kanske jag kan bli en annan hundras, en panda eller en björn. En räv eller en katt vore också fint, men de är för små för människor att försöka med.

I japanska WanQol uppger han att han en dag skulle vilja uppfylla sin dröm att bli ett annat djur.

I januari laddade Toko-san upp en video på Youtube av sina försök att framgångsrikt försöka hoppa över hinder och klättra över ställningar på alla fyra. I videon bar han självfallet collie-kostymen.

Hans 61 000 följare fick del av materialet. Långt ifrån alla har okritiskt köpt hans hundliv och flera av dem menar att han kanske lider av en mental åkomma.

Men Toko-san tillbakavisar kritiken.

– Ända sedan jag var liten har jag velat vara ett djur. Jag tror att det är en önskan att förändra sig. Jag har tänkt på det så länge jag kan minnas.

Hundälskaren uppger att han skyler sin riktiga identitet och sitt ansikte eftersom han inte vill dömas av personer som känner honom.

– Jag vill inte att mina hobbyer ska bli kända – särskilt inte av folk som jag jobbar med.

Så här klär sig Toko-san en gång i veckan.

Den japanske mannen Toko-san har köpt en hundkostym för 160 000 kr.

”Jag är bara hund en gång i veckan, det är min hobby” förklarar Toko-san.