Här är Kovu som i februari dumpades i södra Spanien.
Han hamnade i ett lokalt hundstall där det bara finns en slutstation – avlivning.
Men han räddades i sista stund och nu drömmer han om ett nytt hem i Sverige.
– Han är en mycket social kille som älskar att busa med sina kennelkompisar, säger volontärerna som varit i kontakt med Kovu.

Hunden uppskattas vara ett och ett halvt år och ser ut att vara en labradormix. Han väger 25 kilo och är 58 centimeter hög. Annars är väldigt lite är känt om honom.
Man vet inte vem som lämnade honom till hundstallet – om det var hans förra ägare eller om någon hittat honom på gatan.

Kovu är en lekfull kille som bedöms fungera bäst i ett aktivt familjehem.

Men han togs om hand av Malaga hundgård som SOS Animals samarbetar med. Volontärerna menar att vovven vara några veckor från en avlivning, eftersom han hade hamnat på den sista anhalten.

Nu försöker organisationen hjälpa fina Kovu att få ett nytt hem, helst i Sverige:
– Han är en väldigt aktiv hund. Man ser honom sällan ligga eller sitta när han är i sin bur. Det är fullt ös hela tiden för den här söta killen, säger volontärerna.

Kovu tycks vara van vid andra hundar. Sedan han togs om hand visar han inte några spår av svårigheter att vara sig dela med sig av leksaker eller mat.
– Om man inte ser Kovu springades med de andra hundarna så står han antagligen på bakbenen mot en volontär för att få massa kel och gos, uppger SOS Animals.

Kovu har också lärt sig hur han genom att skälla till kan påkalla uppmärksamhet och visa att han finns.
Han har också testats i sociala sammanhang och uppges inte ha några problem i möten med nya människor.

Hans unga ålder lär dessutom underlätta för en ny ägare att forma och träna honom efter egna önskemål.
För att han ska trivas och blomstra utifrån egna förutsättningar söker SOS Animals ett aktivt familjehem där han kan aktiveras och fostras på bästa sätt.
Här kan du anmäla ditt intresse för Kovu.

Värt att tänka på för den som anmäler intresse:
SOS Animals påminner om att familjer som väljer att adoptera en hund från en hundgård måste vara beredd på att den information organisationen får från hundgården bygger på hur hunden uppfattats där.

En flytt kan ha en inverkan på hunden, ibland kan det innebära att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Det är något man måste vara beredd på, och man måste vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.

Han beskrivs som enkel när det gäller möten med nya människor.

Kovu har inte visat sig ha svårigheter att dela vare sig mat eller leksaker med omgivningen.