Den japanske mannen ville leva som sin favorithund, en collie. 
Därför kryper han runt på gatorna i en realistisk hundkostym för 160 000 kr.
– Men jag är bara hund en gång i veckan, det är min hobby, förklarar Toko-san.

För ungefär ett år sedan uppfyllde en japansk man – som går under namnet Toko-san – en livslång dröm om att få bli en collie. Han lät ett företag sy upp en realistisk hundkostym för 160 000 kronor. Colliedräkten tog 40 dagar att färdigställa.
”Jag beställde en kostym! Tack vare företaget Zeppet kunde jag uppfylla min dröm om att bli en hund”, skrev Toko-san på Twitter.

Sen brakade det loss på sociala medier och i tv-kanaler. Alla ville träffa den märkliga människan som kryper runt på gator i en colliedräkt.
Några som var skeptiska? Ja, de riktiga hundarna som nosade misstänksamt på den märkliga collien. Och han erkänner att det har varit svårt att få kontakt med fyrbenta vänner:
– Alla hundar undviker mig, men jag försöker lära mig hur man ska bete sig, säger han.

Toko-san har en egen Youtube-kanal där han lagt upp egna videos. Han bjuder på tricks till jazzmusik (iförd hunddräkten förstås), blir klappad av sin fru och presenterar sig själv för sina följare.

För en månad sedan gjorde han en ny video där han försöker bli vän med en hund i en rastgård. Det gick sådär, som du själv kan se här i artikeln. Shiban stirrar nervöst på låtsas-collien och håller sig någon meter bort.
Tro nu inte att mannen har hunddräkten på sig dygnet runt, fullt så galen är han inte.
– Jag är bara hund en gång i veckan, det är min hobby, förklarar han.

Följarna på Youtube har delade åsikter om Toko-sans hundliv. En del menar att han lider av en mental störning medan andra uppmuntrar honom.
”Eftersom din svans inte kan vifta är den riktiga hunden inte säker på ditt beteende. Han är vänlig, men ändå vaksam” skriver en tittare.

”Du borde lägga till något för att få huvudet att röra sig, kanske till och med en viftande svans! Och jag undrar om det går att höja bakbenen lite högre så det ser mer naturligt ut, föreslår ”Borbseed”.

Andra reaktioner är delade:
”Man kan alltid räkna med att barn och djur är 100 procent äkta. Jag relaterar fullständigt till hundarnas reaktioner av ”vad sjutton är det där för läskig sak?!”

”Det är en väldigt realistisk kostym. Det kommer att lura människor som förlitar sig på synen, men inte hundar som förlitar sig på lukt. Hundarna tänker ”Den här roliga hundformade saken är ju en människa!”.

”Det här är så häftigt och gulligt! Jag är så glad att du lever ut din dröm”.

”Naturligtvis blev inte hundarna lurade, de litar på sitt luktsinne.”

Toko-san tar små promenader i sin hundkostym.

”Vacker tass”.

Får skjuts av sin fru.

Shiban misstänksam: Vad är det här för skum hund?

Dräkten för 160 000 kr.

Lek i rastgården.

”Jag är bara hund en gång i veckan, det är min hobby” förklarar Toko-san.