Den brittiske komikern Ricky Gervais älskar hundar mer än människor. Och det bevisar han genom handling. De senaste åren har han donerat minst 25 miljoner kronor till olika djurrättsorganisationer.
– Jag känner en stor tacksamhet över allt jag fått. Jag tror ju inte på gud, så jag vill tacka hundar. Hundar har gett mig allt, säger han.

Ricky Gervais, den brittiske komikern, skådespelaren och manusförfattaren, är inte bara en internationell underhållningsikon utan också en av de mest framträdande djurrättsaktivisterna i världen.
Hans passion för djurens välbefinnande och hans outtröttliga kamp mot djurplågeri har gjort honom till en förebild för många inom djurrättsrörelsen.

Den brittiske komikern Ricky Gervais älskar hundar mer än människor.

Gervais har länge använt sin plattform och sitt inflytande för att öka medvetenheten om djurens lidande och för att stödja olika djurskyddsorganisationer.

Ett av de mest framträdande områdena i hans aktivism är kampen mot kommersiell djuruppfödning, även känd som ”puppy mills” och ”factory farming”. Här hålls hundar under fruktansvärda omständigheter för att maximera vinst.
Gervais har varit mycket kritisk till dessa metoder och har uppmanat allmänheten att bojkotta produkter och företag som utnyttjar djur på detta sätt.

Han har även bjudit på några citat, som fått stor spridning i världen:
– Jag anser att det största privilegiet i livet är att få använda sin åsiktsfrihet åt dom som inte har någon röst, säger han.

– Om du vill ha en hund som älskar dig över allt annat och är lojal hela livet, då ska du skaffa en rescue-hund, har han också sagt.

– Djur är inte här för oss att göra som vi vill med. Vi är inte överlägsna dom. Vi är deras jämlikar. Vi är deras familj. Var snäll mot dom, menar Ricky Gervais.

– Hur kan någon överge en underbar, lojal och vacker hund? En hund är ingen accessoar. Den är din bästa vän!

Ricky Gervais.

Gervais har även varit en vokal motståndare till troféjakt och andra former av jakt där djur dödas för nöje. Han har uttryckt sin avsky för kändisar och andra individer som deltar i sådana aktiviteter och har använt sociala medier för att sprida sitt budskap.

Gervais har ofta delat grafiska bilder och historier om djur som lider till följd av dessa grymma praktiker för att väcka uppmärksamhet och engagemang hos sina följare.
En särskilt uppmärksammad del av Gervais aktivism är hans kamp mot den årliga Yulin-festivalen i Kina, där tusentals hundar och katter slaktas för kött.

Gervais har deltagit i kampanjer organiserade av djurskyddsorganisationer som Humane Society International (HSI) och Animals Asia för att stoppa den grymma traditionen.

Han har varit röststark i sin kritik och har uppmuntrat sina följare att skriva under petitionerna och att sprida information om festivalen för att öka den internationella pressen på kinesiska myndigheter.

Utöver sitt offentliga engagemang har Gervais gjort betydande ekonomiska bidrag till olika djurskyddsorganisationer. Han har donerat stora summor pengar för att stödja räddningsinsatser och rehabilitering av misshandlade och övergivna djur.
Enligt brittisk media handlar det om drygt 25 miljoner kronor.

Gervais har även vid flera tillfällen auktionerat ut personliga föremål och memorabilia från sina tv-serier, där intäkterna gått till djurskyddsändamål.

Gervais har också samarbetat med olika djurskyddsorganisationer för att främja ansvarsfull djurhållning och för att uppmuntra adoption av husdjur istället för köp från uppfödare.
Han betonar vikten av att behandla alla djur med kärlek och respekt och uppmanar människor att ta ansvar för sina husdjur genom att ge dem ett tryggt och kärleksfullt hem.

Ricky Gervais arbete som djurrättsaktivist sträcker sig bortom bara ord och donationer; han har skapat en global rörelse genom sitt engagemang och sin passion.
Genom att använda sin kändisstatus för att lyfta fram djurens rättigheter och genom att aktivt delta i kampen mot djurplågeri, har Gervais blivit en stark röst för djuren och en inspiration för många att följa i hans fotspår.

Ricky Gervais.

Ricky Gervais, brittisk komiker och tv-kändis.