Tom Hardy är Hollywoods största djurvän. Och han erkänner gärna att han gillar sina hundar bättre än människor.
– Jag har inga kompisar. En hund kan inte göra något som irriterar mig, säger han.

Den 46-årige skådespelaren har gjort det till något av en vana att komma hem från filmprojekt med en ny hund i bagaget.
Ibland försöker han finna nya hem för dem. Ibland behåller han dem själv.
– Jag är en sån som hittar hundar. På varje jobb hittar jag någons hund och tar hand om den eller också har jag med mig min hund som hittar en kompis och som följer med hem, har han uppgett.

Hundägande löper som en röd tråd genom Tom Hardys liv. Skådespelaren har alltid haft en hund vid sin sida.

Men nu säger hans fru Charlotte Riley, också hon skådis, stopp. Hon har tröttnat på det konstanta inflödet av hundar i deras liv.
För Hardy, som spelade Bane i ”Dark Knight”, är intresset ingen tillfälligt påkommen nyck.

Han har älskat hundar sedan han var barn. Han avgudar dem så mycket att han tog med sig en på London-premiären av ”Legend”, en gangsterfilm där han porträtterade enäggstvillingarna Reggie och Ronnie Kray.

På den utrullade mattan var labradormixen Woodstock med smeknamnet Woody hans dejt.
– Han bär Alexander McQueen, sa Hardy och pekade på hundens fluga.
– Han är en trogen medlem av filmteamet och med nästan hela tiden.

Hunden hade han och skådespelarkollegan Jessica Chastain ett par år tidigare snubblat över i samband med en inspelning i Atlanta i delstaten Georgia.
– Första gången jag såg honom sprang han längs en landsväg. Han var övergiven. Elva veckor gammal.
De stannade bilen.
– Jag försökte få tag i honom men han var snabb. I beckmörkret sprang han mot landsvägen, mot bilar och lastbilar. Jag minns hur jag såg hans flygande öron, har han berättat.

Woody blev hans ständige följeslagare. Ibland fick han göra husse sällskap på vita duken. Han var bland annat med i ”Legend” och ”Peaky blinders”, och i en PETA-kampanj.
När Woody gick bort i en sjukdom bara fyllda sex var Hardy förkrossad.

”Han var en ängel. Han var min bästa vän någonsin. Vi gick igenom så mycket tillsammans. ( ) Det fanns inte ett ont ben i honom. Allt han kände till var kärlek”, skrev Hardy efter bortgången.
Det var inte första gången han tvingades begrava en hund.

När han var 17 fick han en pitbull- och labradorkorsning, Mad Max. Han brukade ta med Mad Max till teaterlektionerna och har sagt att hunden hjälpte honom känslomässigt.
Den dog 2011, bara några år innan Hardy fick huvudrollen i ”Mad Max: fury road”.

I en intervju samma år sa skådespelaren att han ville ta Max aska och ha den i ett örngott i soffkudden, för att Max skulle kunna vila på den plats där han alltid hade älskat att ligga.
I en nyutgiven biografi av Patrick Stewart beskriver Star Trek-legendaren Hardy som asocial. Det är ingen bild som skådespelaren tycks uppröras över.

I en intervju har Hardy uppgett att han hellre omger sig med hundar än med människor.
– Jag har inga kompisar. En hund kan inte göra något som irriterar mig.
Hardys senaste kända hund är bulldoggen Blue. Honom hade Hardy 2021 med sig på premiären av actionfilmen ”Venom: let there be carnage”.

I ”Legend” där Tom Hardy spelar enäggstvillingar fick Woody hoppa in i flera scener. I dag är bulldoggen Blue hans ständige följeslagare.

En labradormix var i flera år Tom Hardys bästa vän. När hunden dog av sjukdom skrev han ett långt och känslomässigt brev som farväl.

Tom Hardy tar med sig sin hund på filminspelningar.