Svåra blödningar, kräkningar, lunginflammation och en kollapsad lunga. Den stackars hunden Rambo fick intensivvård i flera veckor. 
Men räkningarna på 250 000 kronor höll på att knäcka ägaren Jaxon Feeley. 
”Jag gör vad som helst för att rädda min älskade hund, och det innebär att jag är beredd att sälja huset” förklarade Jaxon.

Det är inte bara i Sverige som veterinärkostnaderna har blivit oerhört dyra. I Storbritannien upplever hundägare ungefär samma situation. Och om man hamnar i ett krisläge så kan kostnaden bli chockartad.
Hundägaren Jaxon Feeley från Blackburn har just upplevt en sån situation när hans Weimaraner-hund Rambo plötsligt blev svårt sjuk.

Rambo blev allvarligt sjuk och veterinärräkningarna höll på att knäcka ägaren Jaxon.

”Rambo drabbades av hypovolemisk chock, ett tillstånd när han förlorade så mycket blod att hjärtat fick svårt att pumpa blod. Det är verkligen en av de värsta sakerna som kan hända en hund” förklarade Jaxon.

Rambo hade svåra smärtor, kunde inte äta och kräktes 30 gånger på natten. Det blev akutbesök hos veterinär en där Rambo lades in på intensivvården.

Då drabbades plötsligt Rambo av lunginflammation och en kollapsad lunga. ”Det var som att eländet aldrig tog slut för stackars Rambo. Jag var livrädd och kunde inte stå ut med tanken på att förlora henne” berättade Jaxon.

Veterinärerna var tvungna att övervaka Rambo konstant under flera dagar. Men trots all vård blev Rambo inte bättre. Vätska från ena lungan tömdes och det fanns en risk att en böld kunde ha bildats.

Samtidigt hopades räkningarna. 30 000 kronor blev snabbt 100 000 kr. Och vården fortsatte.
”Jag var förkrossad över situationen, men ville inte ge upp hoppet om min lilla hund. Jag hade samtidigt ingen aning om hur jag skulle ha råd, men Rambos liv var ju viktigast” förklarade Jaxon.
”Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte kunde ge honom den bästa vården.”

Försäkringen täckte kostnaden upp till 80 000 kronor, men notan var snabbt uppe i 230 000 kr.
Och för varje dag som gick kostade intensivvården ca 13 000 kr.
”Jag var så orolig att jag sov i min bil för att vara i närheten hela tiden”.

Jaxon insåg att han skulle behöva sälja sitt hus om Rambo skulle vara inlagd en längre tid. Men när han berättade om sin desperata situation på sociala medier hände något fantastiskt: folk började donera en slant för Rambos vård.

”Det är ett mirakel. Ni underbara människor har hjälpt mig ekonomiskt och under de senaste tre dagarna har Rambo blivit friskare, timme för timme har han börjat äta och dricka, lungorna återhämtar sig sakta och vi började se den vackra lilla personligheten återuppstå.” berättade Jaxon.

Idag är Rambo hemma med sin Weimaraner-kompis och Jaxon – i ett hus som Jaxon faktiskt har råd att behålla tack vare alla snälla människor.
”Jag är oerhört tacksam. Det räddade inte bara Rambos liv, utan också mitt liv”.

Jaxon och Rambo på djursjukhuset.

Jaxon Feeley och Rambo.

Rambo till vänster med sin hundkpmpis.

Jaxon och Rambo när krisen var som värst.