Sage ser ut som vilken välmående pitbull som helst. Men hunden hittades svårt vanvårdad på en kyrkogård.
Då adopterades hon av Hollywoodskådisen Dave Bautista.

– Den som plågar en valp är den lägsta form av människa som finns, säger Bautista, känd från ”Dune” och ”Guardians of the galaxy”.
Det stannade inte vid det hårda uttalandet. Behandlingen som den lilla valpen på tre månader hade utsatts för i Florida fick exbrottaren att vilja ställa djurplågaren till svars.

– Hör upp, Tampa Bay. Jag kommer personligen att skänka 50 000 kronor kontant till den som kan bidra med information som leder till att Sages svinaktiga vanvårdare grips”, skrev han på Instagram till sina 3,6 miljoner följare.

Dave Bautistas åkte till hundstallet för att möta Sage, som senare döptes om till Penny.

Då hade djurskyddsföreningen Human Society redan gått ut med en belöning på 15 000 kronor.

Inlägget satte bollen i rullning. Skådespelaren Mickey Rourke, en annan hundälskare, lovade att fylla på potten med 10 000 kronor. Däreftger hoppade en lokal advokatfirma på tåget med löfte om att matcha Bautistas 50 000 kronor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Bautista (@davebautista)

Det var inte svårt att förstå vad som fick de inblandades blod att koka. Sage hade hittats i mycket dåligt skick när hon åt ur en soptunna på en kyrkogård. Runt halsen hade hon en metallkedja som satt fast direkt i huden. Hon var full av utslag och hade långa klor. Men trots att hon hade fruktansvärt ont uppgavs hon ha viftat på svansen åt den veterinär som undersökte henne.

När Bautista hörde om det inträffade tog han kontakt med Human society.
– Jag var utomlands och när jag kom tillbaka ringde jag och frågade om hon hade adopterats. När de sa nej frågade jag om jag kunde komma och hämta henne. Hon var varit mig sedan dess. Hon är en Rolls-Royce, säger han i en video på Instagram.

Sage – omdöpt till Penny – välkomnades högtidligt till Bautistas familj och skådespelarens två tidigare adopterade pitbullar.

”Valpen känd som Sage blev i dag Penny Bautista”, skrev han på Instagram. ”Jag skulle vilja presentera den nyaste medlemmen av min familj. Hon är nu en Bautista, och hon kommer aldrig mer i sitt liv att utsättas för övergrepp”.

I ett samtal med journalister efter adoptionen förtydligade han sin inställning.
– För mig finns inget mer oskyldigt och äkta en valp. Att någon kan misshandla ett djur på det sättet får mig att må illa.

När Dave Bautista är samlade med sina hundar kallar han det sitt ”Happy place”.

Penny skolades in hemma hos Dave Bautista, där det sedan tidigare redan fanns två pitbull.

Tre hundar var inte nog för Dave Bautista. Efter Penny har Talulah adopterats och är det senaste tillskottet i flocken.