Han har tränat hundar för polisens räkning i mer än 20 år.
Nu delar Garret Wing med sig av sina erfarenheter.
På Tiktok förklarar han varför tre raser aldrig kommer att bli hans husdjur.

– Hannarna kan väga över 75 kilo. De är suveräna som boskapsvaktare, men problemet är att jag inte har boskap.
Wing syftar på sredneasiatskaja ovtjarka, en ras som är relativt ovanlig i Sverige. Sågningen av den och två andra raser på Tiktok har setts fler än 25 miljoner gånger sedan videon lades ut i juli.
På andra plats placerar hundexperten blodhunden. Också den rasen får minus på grund av vikten – ”upp till 50 kilo”.


– Men det är inte storleken som bekymrar mig. Det är deras oljiga päls. Det gör att de stinker mer än någon annan ras. Det spelar ingen roll hur många gånger man badar dem. De har ändå en doft som det är mycket svårt att bli av med.
– Att Wing inte inbillar sig bekräftas av hundsajten Wagwalking. Den skriver att det fastnar smuts, svett och till och med mat i hundens rynkor och pälsens många veck.
Sist på listan kommer en av de minsta hundraserna – chihuahua.

– Om jag skulle vilja ha en 1,2-kilos demon från dödsriket som inte tjänar något annat syfte än att sitta i mitt knä och bita på allt inom en meters räckhåll skulle jag skaffa en chihuahua. Men det blir tvärnobben från mig, säger han.
Wing är grundare av det Floridabaserade företaget American standard dog training. Hans video på Tiktok har genererat mer än 12 000 kommentarer. Uppfattningar går isär.
”Jag har en blodhund och han varken stinker eller har oljig päls”, skriver Jamiewinchester16.

”Det om blodhunden stämmer. De är så vackra och vänliga men de stinker. Det gör min bassethound också. Det är exakt samma problem.”
Flest upprörda kommentarer kommer från chihuahua-ägare.
”Långt ifrån alla chihuahuas är galna. Mina älskar att ligga och mysa bredvid mig, skriver en person som kallar sig Livrommsmalls.

”Med tanke på att du är hundtränare till yrket borde du veta att inte alla chihuahuas är såna utan att det beror på hur de är och hur de har behandlats”, anser Whisphy.
”Varje gång jag säger att jag har en chihuahua får jag höra att folk hatar dom. Men när de träffar min ändrar de sig helt”, skriver Shy.
Minst nöjd med videon tycks Naini Mekonen337.
”Vilka hundar skulle du VILJA äga då”, undrar Mekonen337.
Kanske svarar Wing – med en ny video.

”En demon från dödsriket”. Garett skräder inte orden om chihuahuas.

Det här – en sredneasiatskaja ovtjarka – anser Garett enbart är en ras för folk som vallar boskap.