Pitbull-tjejen Summer hade aldrig fått uppleva en egen familj och ett tryggt hem. Men efter 14 år i ett hundstall hände det oväntade. 
– Det känns fantastiskt att Summer fick uppleva människors kärlek i sluttampen av sitt liv. Vi varnade för att hon är så gammal att hon kanske bara hade något år kvar att leva, men hennes nya familj ville ändå ha henne, säger Tia Torres, grundare av Villalobos hundstall.

Under 30 år har Villalobos Rescue Center (VRC) i USA tagit emot tusentals oönskade hundar till sitt stora stall. De har själva tappat exakta antalet, men det betyder inte att de glömmer sina skyddslingar.
Och en hund sticker ut mer än alla andra: pitbull-tjejen Summer kom hit som en liten mager valp.

Efter 14 år i hundstall – här får pitbullen Summer äntligen ett eget hem.

– Jag och mina barn har haft hennes så länge vi kan minnas, Summer kom till oss som en åtta veckor gammal valp, berättar Tia Torres som är grundare av Villalobos Rescue Center.
– Vi har alltid ansett att Summer skulle vara en fantastisk familjehund, även om hon aldrig har vetat hur det är att ha en familj.

Men döm om Tia Torres förvåning när en familj plötsligt ansökte om att få adoptera Summer. Efter 14 år i hundstallet.

– Vi var ärliga mot familjen – Summer hade vacklande hälsa och skulle kanske inte överleva ett år till. Men familjen kände starkt att Summer behövde dom och att de behövde Summer, berättar Tia.
– Men det känns fantastiskt att Summer fick uppleva människors kärlek i sluttampen av sitt liv.

Videon i den här artikeln visar upp familjens första möte med Summer – och det kan få många att fälla en tår. Mamman Eileen förklarar att hon tidigare adopterat en seniorhund
– Och det var våra lyckligaste sju månader i livet. Gamla hundar uppskattar att bli omhändertagna och vi uppskattar dagarna med dom, säger hon.

I videon får man också se Summer som ovant sniffar in sitt nya hem, men låter sig glatt klappas av sin nya familj.

Tia Torres har en förkärlek för pitbull-rasen. Hon var hundtränare för City of Los Angeles Animal Services i elva år innan hon startade en egen verksamhet.
– På grund av det överväldigande behovet av att hjälpa andra hundar försöka vi rädda alla raser. Men vi har fortfarande huvudfokus på pitbull, förklarar hon.

Villalobos hundstall betalar varje år ca 5,5 miljoner kronor i veterinärräkningar för alla hundar. Nu har verksamheten flyttat till Louisiana och man måste säga nej till många förfrågningar från andra delstater i USA.

–  Många hundar som vi tar in i vår anläggning är sjuka och det kostar oss ca 6000 kronor att bota varje hund.

Efter 14 år i hundstall – här får pitbullen Summer äntligen ett eget hem.

Ett nytt kapitel i Summers liv.

Sjuk och gammal, men den nya familjen ville verkligen ge henne några sista bra år i livet.

Pitbullen Summer, 14 år.