Valerie Reid vill ge äldre och hemlösa hundar en mysig och kärleksfull plats i livets slutskede. Nu har hon förvandlat sitt hem till ett pensionat för 80 vovvar. 
– Alla hundar är en del av min familj, det är en belöning att se deras förvandling när de inser att de är älskade och säkra hos oss, säger hon.

Valerie Reid, 45 år, arbetade under många år som inredningsarkitekt och hennes stora hem utanför staden Oregon, Missouri, fungerade som hemmakontor. Men för åtta år sedan förändrades hennes liv drastiskt när hon plötsligt blev ansvarig för sin pappas gamla vän, en dobermann.
– Pappa dog och jag fick ansvaret att placera hans hund på ett hundpensionat. Men det visade sig vara omöjligt, inga av delstatens hundpensionat ville härbärgera en så gammal hund.
– Då insåg jag att det fanns ett stort behov att placera äldre hundar på ett säkert och kärleksfullt ställe, berättar Valerie.

Valerie och några av hennes totalt 80 seniorhundar.

Valerie och hennes man bestämde sig för att deras hem skulle bli just en sån plats som de desperat sökte: ett ålderdomshem för en del hemlösa och oönskade hundar som kommit upp i åren.

Valerie räknar upp vilken typ av bakgrund som hundarna kommer från:
Det kan vara en husse eller matte som plötsligt dött eller flyttat till ålderdomshem, men även ägare som dömts till fängelsestraff och tvingas lämna sin hund. I flera fall har Valerie även tagit hand om hemlösa hundar.

Valeries gård i lantliga Missouri var en idealisk plats. Det stora kontoret omvandlades till en hundgård och på den tre hektar stora gården finns plats för mycket spring och lek.

Och det här är ingen vinstdrivande verksamhet. Whispering Willows Senior Dog Sanctuary accepterar visserligen donationer, men det är Valerie som lägger ner en stor del av sina sparpengar för att ta hand om hundar. Just nu har hon inte mindre än 80 gamla fyrbenta pensionärer i huset.

– Hundarna är med oss hela dagarna, de springer mellan två byggnader. Vi behandlar alla våra gäster som en del av familjen.
– Och vår belöning är att få se hundar som blir trygga och lyckliga. De flesta har haft det tufft hos sina tidigare ägare, många har dessutom varit hemlösa.

– När hundarna så småningom somnar in är vi förstås ledsna. Men det känns som en ära att ha fått ge dom kärlek under deras sista år. Alla hundar är en del av min familj, det är en belöning att se deras förvandling när de inser att de är älskade och säkra hos oss, säger Valerie Reid.

Hon visar regelbundet hundar på sitt Instagramkonto och det är bilder som värmer ett hjärta: de gamla vovvarna busar runt med leksaker på de stora ängarna, och alla hundar respekterar varann i det stora sällskapet. Det handlar trots allt om 80 fyrbenta gäster för tillfället.

Whispering Willows Senior Dog Sanctuary har funnits i drygt sju år och Valerie har räknat ut att hon tagit hand om 850 hund-seniorer.
– Det här projektet blev betydligt större än vad jag kunde drömma om. Men jag älskar att ha så många små hjärtan samlade, de älskar oss lika mycket tillbaka.
– Alla behöver bli omhändertagna någon gång i livet. Det gäller både oss människor och hundar.

Om du undrar var många av hundarna sover så är svaret: i Valeries säng. Det är trångt och bökigt, men hon har vant sig vid en ostörd nattsömn med sina skyddslingar.
– Från början hade jag en 200 cm bred dubbelsäng. Men det blev för trångt tillslut så vi köpte helt enkelt ytterligare en dubbelsäng. Nu är det lite rymligare och bekvämare, säger Valerie.

Här kan du läsa mer om Valeries hundar

Här är några av Valeries hundseniorer. Många har räddats från ett ganska eländigt liv.

Valerie Reid har tagit hand om 850 hund-seniorer genom åren. 

Fullt hus och fullt ös med 80 hundar i huset samtidigt.

Valerie reid sover med flertal hundar i sin stora säng. Totalt har hon 80 vovvar i sitt hem.