Yuna Bugs har blivit världskänd – som ägare till ÅTTA adopterade taxar. 
– Ni kanske undrar hur det är att uppfostra åtta taxar samtidigt. Det är galet och tar på krafterna. Och om man inte underhåller dom så ser de till att förstöra alla prylar som du älskar, säger hon.

Att ha en livlig tax hemma kan vara fullt jobb. Tänk dig då att leva som den amerikanska kvinnan Yuna Bugs, med ÅTTA taxar i huset.
Eftersom det är ett väldigt unikt liv har hon bestämt sig för att visa sin vardag och det har i princip blivit ett heltidsjobb, som dessutom verkar löna sig.
Hon sponsras av USA:s största varuhus, Walmart, och har 2,6 miljoner följare på Youtube. Dessutom följs hennes bilder av miljoner på sociala medier, och det inbringar också pengar.

Yuna Bugs med sina åtta älsklingar. Det är i princip ett heltidsjobb att hålla alla aktiverade och nöjda.

Även om Yuna tjänar en bra slant på sitt unika hundliv så startade allt med en genuin kärlek till taxar, familjehundarna som älskar stimulans, är lättlärda och snabba på att lära sig nya trix.
Det började för ca sju år sedan när Yuna Bugs ville rädda en tax som lämnats av sin tidigare familj. Och den adoptionen har alltså följts av ytterligare sju adopterade hundar. Dessutom finns en tålmodig katt bland alla skällande ”korvar”.
– Alla åtta älsklingar har olika personligheter. Men ett gemensamt drag är att de flesta kan bli ganska destruktiva om de inte stimuleras tillräckligt mycket, säger hon på Youtube-klippet som du ser här i artikeln.
– Det är galet och tar på krafterna. Alla kräver mycket uppmärksamhet och om man inte underhåller dom så förstör dom alla prylar som du älskar. Både kläder och inredning.

En av taxarna, Plopper, beskrivs som snäll men har tydligen en kostsam hobby, att bita sönder Yuans skor. Åldringen i gänget heter Einstein och är bäst på att trösta Yuna när hon är ledsen.
I Youtube-filmen är det knappt tyst en stund, det är minst ett par-tre taxar som skäller och försöker få uppmärksamhet. Men Yuna verkar van vid oljudet och hon har trots allt ganska bra pli på sina skyddslingar.

Efter en utedag i naturen brukar hon få alla åtta i säng samtidigt och dessutom sova på en lång rad.
– Vi har campat i två dagar och alla ”korvar” är utmattade. Så de somnade samtidigt och bara en snarkar. Men jag vet inte var jag ska få plats och sova, säger Yuna i det söta klippet på Instagram.

Yuna brukar även klä alla sina taxar i matchande kläder och lyckas faktiskt få alla att stå stilla under fotograferingar. Det har blivit många populära bilder som spridits över världen. Några av bilderna ser du under artikeln.

Se filmen där Yuna Bugs visar hur man startar en dag med åtta livliga taxar.

Hela gänget ställer vackert upp för fotografering.

Rosett på huvudet och fokus mot kameran.

Läggdags – då får Yuna alla åtta taxar att somna samtidigt.

Snabbfakta tax

Taxen är en av världens vanligaste hundraser och kommer ursprungligen från Tyskland. Anorna sträcker sig tillbaka till medeltiden då den avlades fram från stövare och som en hund lämpad för grytjakt.
Jaktlusten finns främst kvar hos de normalstora sträv- och korthåriga taxarna. Medan de långhåriga taxarna, dvärg- och kanintaxar oftast inte har så utpräglade jaktegenskaper.

Man brukar säga att det finns en tax för alla, både storleks- och pälsmässigt.
Rasen finns i tre olika storlekar; normal, dvärg och kanin. Det är bröstomfånget som avgör vilken variant den tillhör.
Rasen finns också i tre olika hårlag: sträv-, lång- och korthårig. De vanligaste färgerna är svart med tanteckning, rödbrun eller viltfärgad.

Taxen är idag framförallt en familjehund som gillar de flesta typer av aktivering och hundsport. Taxen älskar att få träna huvudet, är lättlärd och snabb på att lära sig nya trix. Oavsett om du är en inbiten jägare, tycker om att spåra med din hund, vill ägna dig åt agility, utställning, rallylydnad eller annan hundsport.