Utknuffad på gatan, ensam och skadad. Lord är hunden som har haft en tuff start i livet. Men tack vare en hjälporganisation i Belarus har han fått en andra chans. 
– Lord är en riktigt snäll, vänlig, lugn kille med ett underbart temperament. Nu hoppas vi hitta en svensk adoptivfamilj till honom, säger Elena Stanovaya.

I Belarus finns det uppåt 50 000 hemlösa hundar som lever ett tufft liv. Men det finns tack och lov fantastiska människor som viger sitt liv åt att försöka hjälpa så många hundar som möjligt. En av dessa frivilliga är volontären Elena Stanovaya, som driver organisationen Ta Mig Hem – Friend Forever.
Elena är alltid på språng för att undsätta hundar och i vintras fick hon tips om en särskilt drabbad hund, som ylade av smärta på en busstation i en belarusisk stad.

Snälla, barnkära hunden Lord – kan han få ett nytt hem i Sverige?

Den hunden var blandrasen Lord, som troligen hade kickats ut från ett hem och under en ganska lång tid tvingats vandra runt på gatorna.
– Lord letade efter mat och försökte gömma sig från regn under olika hus. Men folk schasade bort honom från sina hem, berättar Elena Stanovaya.

– En dag låg han i ett skjul, då hällde ägaren en hink med kokande vatten över honom. Lord tvingades gå runt med ett öppet sår och när jag hittade honom på en busstation så ylade han av smärta.

Elena Stanovaya tog hem Lord och den långa vägen mot återhämtning började. Nu bor han på landet hos en volontär med många andra hundar, katter och barn.
– Han är det perfekta tillskottet till alla familjer som letar efter en snäll, lojal och tillgiven följeslagare. Han är en helt underbar kille som älskar sina dagligen promenader i skogen.
– Den charmiga personligheten Lord drömmer verkligen om ett lugnt kärleksfullt hem och sin alldeles egna familj, säger Elena Stanovaya.

Och den familjen kanske finns i Sverige? Det hoppas i alla fall organisationen Ta Mig Hem.
Lord är som sagt en blandras, 3,5 år gammal, 55 cm hög och väger 27 kilo.
Organisationen har ordnat allt som kan underlätta en snabb adoption. Han är chipmärkt, registrerad i TRACES, vaccinerad, avmaskad, kastrerad, behandlad mot parasiter, tandsanerad, nybadad, kloklippt och har besiktningsprotokoll.

– Lords glada och vänliga uppförande kommer att göra hela familjen lycklig och glad, lovar Elena Stanovaya.

Om du är intresserad – hör av dig till volontären Ivanova Westman.
Du kan själv läsa om krav på hundar från Belarus i den här länken.

Hittades skadad på en busstation i Belarus. Snälla volontärer har gett Lord en ny chans i livet.

Sökes: en svensk adoptivfamilj till den snälla killen Lord.

”Lord är en riktigt snäll, vänlig, lugn kille med ett underbart temperament”.