Hollywoodstjärnorna älskar sina hundar.
Och de älskar att visa upp dem på sociala medier.
Men vad har de egentligen sagt om sina fyrbenta dyrgripar?
Här granskar Hundextra filmstadens största och självutnämnda djurvänner.

– Jag har så många hundar att jag inte ens kan alla deras namn, har Robert De Niro, 80, sagt i intervjuer i USA.
På bilden här intill har han lämnat dem hemma och tröstar sig ombord på ett privatplan med den Oscarsbelönade Hollywoodregissören Martin Scorseses lurviga vän, Yeti.

Glenn Closes bichon havanais Pip är inte stor men får allt större plats i Farlig förbindelse-skådespelerskans liv. Hon brukar ha med honom på offentliga tillställningar. Två gånger har det slutat med att han stormat scenen när hans 77-åriga matte som spelat Cruella de Vil i ”101 dalmatiner” varit där för att tala eller ta emot pris.

Såna bilder säger mer än tusen ord.

Ex-brottaren och actionskådisen Dwayne ”The Rock” Johnson har tonat ner machoimagen med bilder på sina små hundar Hobbs och Brutus.
När Brutus tragiskt gick bort la Johnson, 51, ut en hjärtskärande hyllning där han tog farväl av sin älskade franska bulldogg.

Demi Moore och Justin Theroux har haft flera hundar.

Demi Moore har pratat kärt om sin hund, chihuahuan Pilaf.
”Min bästa gåva” och ”mitt extra lilla hjärta” är bara några fraser hon yttrat om vovven som hon en gång skämtsamt anmälde till tävlingen ”Världens kortaste hund”, efter att ha sett en annan chihuahua vinna.

Men det har också stormat kring Moore, 61. När hon tog med sig Pilaf till en konsert fick hon stark kritik för att ha utsatt hunden för alldeles för hög ljudmiljö.

Jennifer Anistons exmake, Justin Theroux, 52, adopterade pitbullmixen Kuma från ett hundstall och kunde inte ha funnit en bättre match.

– Att vakna intill henne är det jag gillar bäst jag vet. Det är tryggt att känna att hon ligger hopkurad intill mig nästan som en människa.

När Naomi Watts skilde sig fick hon behålla familjens älskade Izzy.

Naomi Watts, 55, har adopterat Izzy som hon avgudar.
– Jag älskar när han väcker mig om morgnarna, säger den australiensiska skådespelerskan som tidigare var gift med Liev Schreiber.
– Hon är min lilla kompis och vi älskar att göra spabehandlingar tillsammans.

Chris Evans hänger hellre med Dodger än med sina kompisar. Jessica Simpson har skaffade nyligen ny hund.

Det är svårt att finna större hundälskare i Hollywood än Chris Evans, 45. Stjärnan från ”Captain America” är husse till Dodger och kallar honom sin bästa vän.
– Att få honom var som att vinna på lotto. Man vet aldrig riktigt vad man får när man adopterar från ett hundstall. Men Dodger är ärlig, lojal, stoisk och världens bästa kompis. Under covid älskade jag att vara hemma och bara leka eller gå på långpromenader med honom.

Skådespelerskan, sångerskan och entreprenören Jessica Simpson, 43, är sedan 2018 matte till Dixie. I ett inlägg på sociala medier kallade hon nyligen hunden och fyraåriga dottern Birdie Mae för ”mina sockersöta kakor”.

Dixie är inte hennes första hund. Tidigare hade hon malteser- och pudelmixen Daisy, som 2009 dödades av en prärievarg.

Skådespelaren Hugh Jackman och fotomodellen Kaia Gerber verkar inte inom samma skrå men kärleken till hundar har de gemensamt.

Hugh Jackman, 55, brukade ha två hundar. Men i augusti 2022 gick hans älskade franska bulldogg Dali bort.

– Han var en rockstjärna som gick sin egen väg, sa skådespelaren då.
Sedan dess finner han tröst i sin andra hund, Allegra.

Fotomodellen Kaia Gerber, dotter till den före detta supermodellen Cindy Crawford, adopterade Milo från ett hundstall för tre år sedan.
Hon delar flitigt bilder på honom på sociala medier där hon kallar honom sin ”mysbebis” och ”bästa vän”.

Helena Christens kärlek till hundar väcktes nyligen. För Orlando Bloom har den hängt med i många år.

2020 blev ett tufft år för Orlando Bloom. Det var då hans vovve Mighty bort.
Hunden hittades senare död.

– Jag har gråtit mer den är veckan än jag trodde var möjligt, sa skådespelaren som tatuerade sig i en hyllning till Mighty.
Men att vara utan hund gick inte för den 47-åriga skådespelaren som är gift med popstjärnan Katy Perry. Redan samma år tog han sig an fosterhunden Buddy.

– Inget kan ersätta min mäktiga man, men att fostra den här lille killen har verkligen fyllt mitt hjärta, sa Bloom.

En annan som också fyller ett hjärta är Kuma, den 55-åriga, danska fotomodellen Helena Christensens australian shepherd.
– Han räddade min själ under en mycket svår tid i livet, har hon sagt.

Hunden var hennes första.
– Jag hade ingen aning om hur mycket kärlek och glädje en fyrbent vän ger våra liv. Han är smart, lojal, beskyddande, otroligt kärleksfull och väldigt rolig.