Halo föddes med bara två stumpar som framben och ett bakben amputerades när hon var valp. Men med specialgjorda proteser kan hunden nu leka med sina kompisar.
– Hon hade inte tänkt att hon skulle gå med proteserna. Än mindre börja springa med dem, säger hundstallets lyckliga ägare, Jamie Wallace-Griner.

Historien om pyrenéermixen Halo kan få vem som helst att fälla en tår. Hon övergavs i en låda av en uppfödare när hon bara var en fyra veckor gammal valp.
Hon hade fötts med två stumpar till framben och ett bakben var förlamat. Men i Austin, Texas, finns en beundransvärd kvinna vid namn Jamie Wallace-Griner, som bestämde sig för att adoptera hunden som ingen annan ville ha.

Halo med sina proteser – det dröjde inte länge förrän hon började springa för första gången i sitt liv.

Det finns mer än 150 djur på Wallace-Griners gård – alla har räddats från att avlivas eller försummas.
– Vi har djur som är blinda eller döva, har diabetes, cerebral pares, missbildningar, saknade lemmar, trasiga ryggrader…de blir alla en del av vår familj, säger Wallace-Griner.
– Det är en fristad för djur som har särskilda behov eller som överlevt vanvård och misshandel.

Hunden Halo har trivts på gården, men har förstås haft problem att röra sig.
– Men Halo verkar inte vara medveten om att hon är annorlunda jåmfört med de andra hundarna. Hon har alltid varit en söt tjej med ett glatt humör, säger Wallace-Griner.

Eftersom Jamie Wallace-Griner har ett så stort hjärta bestämde hon sig för att beställa två benproteser åt sin pyrenéermix. De kostade ca 20 000 kronor.

Personalen på gården – Safe in Austin Rescue – filmade när Halo för första gången fick sina nya proteser och det har blivit en succé. Drygt 19 miljoner har sett filmen.
– Jag saknar ord. Jag kan inte tro det. Halo hade inte tänkt att hon skulle gå med sina proteser. Än mindre börja springa med dem! säger Wallace-Griner.

Wallace-Griner placerade proteserna försiktigt på Halo så att hon skulle känna sig trygg. Men när hunden väl fått på sig benen ville hon stå upp. Sedan dröjde det inte länge förrän hon började ta sina första skutt.

– Jag var så galet nervös. Det har gått nio månader, flera operationer, tusentals och åter tusentals dollar, och en av de galnaste, mest givande och speciella resorna med denna söta tjej, säger Wallace-Griner.
– Jag fick den lilla skadade hårbollen när hon bara var fyra veckor gammal, men jag visste direkt att hon är speciell. Titta nu vad hon gör – hon springer.

 

Jamie Wallace-Griner hjälper Halo med nya proteserna.

Halo och. Jamie Wallace-Griner från Austin, Texas.

Proteserna kostade ca 20 000 kr att beställa.

Halo föddes utan framben.