De övergivna kattungarna har fått en väldigt udda beskyddare. Möt fosterpappan Corbin, en grand danois, som älskar sin nya roll i huset. 
– Han gillar att ge pussar med sin stora hundtunga, men han är alltid så försiktig och beter sig som en mammakatt, säger ägaren Karen.

Grand danois-hundar brukar ofta kallas för vänliga jättar. Det är en lugn, kärleksfull ras och sägs vara trogen sin ägare, och särskilt barn. I Toronto, Kanada, finns en extra vänlig jätte vid namn Corbin. Han har nämligen klivit in i rollen som surrogatmamma för kattungar.

 

Kattungarna älskar att leka med fosterpappan Corbin.

Vakar över de små kattungarna.

Corbin bor på ett fosterhem för katter ihop med sin matte Karen. Genom åren har Karen tagit hand om ca 150 övergivna kattungar i samarbete med Ontario SPCA & Humane Society, som sedan förmedlar adoptioner.
– Det finns så många fördelar med att hjälpa till att fostra någons framtida bästa vän, men jag måste erkänna att den som verkar ha mest nytta av att fostra katter är vår hund, Corbin.

Till en början var Karen noga med att hålla Corbin åtskild från fosterkattungarna. Hon var helt enkelt orolig över att den gigantiska vovven (68 kilo och 90 cm i mankhöjd) av misstag skulle trampa på fel ställe.
– Plus att hans storlek gör att han är lite klumpig, säger Karen. Och kattungarna är ju mindre än hans tass.

Men en dag fick Corbin nog av Karens oro och sprang förbi henne in i kattungarnas rum. Hans blick till sin matte sa tydligt: ”Jag ska vara försiktig, låt mig se kattungarna.”
Och Corbin visade sig verkligen vara den perfekta fosterpappan.
– Han gillar att ge kattungarna pussar med sin stora tunga, men han är alltid så försiktig och beter sig som en ren mammakatt, säger Karen.

Hon har börjat lägga upp klipp på Youtube för att visa hur väl Corbin tar hand om sina små skyddslingar och det är filmer som setts av flera miljoner.
En film (som du ser under artikeln) visar när Corbin tar hand om den livliga kattungen Potato. Deras förhållande utvecklas till något så speciellt att Karen bestämde sig för att behålla Potato.
– Det är första gången jag behåller en katt, för Potatos och Corbins förhållande är så speciellt. Jag ville att de skulle få fortsätta vara tillsammans.

– Om Potato leker lite för våldsamt så kommer Corbin snabbt för att ha koll på läget. Och de två älskar att mysa intill varann, förklarar Karen.
– Corbin har överraskande mammainstinkter och jag är säker på att han kommer ta hand om fler kattungar de kommande åren.

Se Corbin agera fosterpappa i den här Youtube-filmen.

En lugn stund för Corbin i soffan.

Den perfekta surrogatpappan för kattungarna.

Snabbfakta grand danois

Grand danois är en hundras från Tyskland (Deutsche Dogge), en molosserhund framavlad som jakthund för högvilt. Idag är den sällskapshund och i en undersökning 2012/2013 utnämndes grand danois till en av världens trettio populäraste hundraser.

Det är en stor hund, ofta uppåt 60-70 kg och 70 till 90 cm i mankhöjd. Enskilda grand danois-hundar har vid flera tillfällen noterats i Guinness rekordbok som ”världens största hund”. Grand danois finns i fem olika färgvarianter: tigrerad, gul, svart, blå och harlekin.

Grand danois tros härstamma från stridshundar som funnits i Europa sedan romartiden. För att passa bättre till högviltjakt korsades stridshundar med vinthundar, så att rasen blev snabbare och smidigare. Olika varianter avlades vid många av Europas furstehus. Speciellt i Tyskland användes hundarna på vildsvinsjakt.

Hundarna är ofta lugna och fungerar bra ihop med barn. Karaktären sägs vara vänlig, kärleksfull och trogen sin ägare, och särskilt barn. Mot främlingar är dom dock ofta tillbakadragna och reserverade.