Rädda, hungriga och övergivna. Men när de fyra valparna fick se en människa rusade de ut från sitt gömställe och bad om att bli räddade. 
– Det var fantastiskt att få ta dom i famnen och ge dom trygghet, säger volontärerna i rumänska organisationen Howl Of A Dog.
Nu har ett år gått och alla är adopterade av kärleksfulla familjer.

Howl Of A Dog är en liten, ideell djurskyddsorganisation i Rumänien. I många år är man ute och försöker ta hand om så många gatuhundar som möjligt. Det är en tuff kamp, för det finns uppåt 50 000 hundar utan hem i landet och pengarna räcker bara för att rädda en bråkdel.  Men ibland kan man rapportera om solskenshistorier. Som när fyra söta valpar räddades.

Gömde sig under ett skjul.

För ett år sedan fick Howl Of A Dogs volontärer ett samtal från en kvinna i en rumänsk ort. Under hennes promenad hörde hon ett gnyende ljud från en övergiven trädgård. När hon gick till ett skjul upptäckte hon fyra rädda valpar som tog skydd.

”De var rädda och försökte gömma sig under skjulet. Men deras överlevnadsinstinkt fick dom att komma till mig, som att de bad om att bli räddade” berättade kvinnan.
Hon filmade sitt rörande möte med de hungriga och desperata syskonen, du kan se filmen långt ner under artikeln.

Volontärerna tog de fyra valparna till veterinär som kunde konstatera att ingen bar på någon sjukdom, De var bara hungriga, frusna och smutsiga.
Organisationen konstaterade de närmaste veckorna att valparna anpassade sig väldigt snabbt och för varje dag blev deras vistelse där ett roligt äventyr.

– Eftersom valparna var leriga när vi hittade dom beslutade vi att döpa dom med namn med M (efter muddy, smutsig på svenska). Mindy, Milly, Molly och Mara.

Molly, till exempel, var så fascinerad av en katt på härbärget att hon inte kunde dölja sin upphetsning när hon träffade henne. Naturligtvis blev de också vänner med sina hundkompisar.
De saknade inget annat heller. Dessa valpar fick så mycket mat som de ville, och de kunde sova så mycket de behövde, men också leka på gården när de hade tråkigt.

Mindy, Millie och Mara hittade snabbt adoptivfamiljer. Molly fick vänta lite längre, men hamnade för cirka nio månader sedan i ett kärleksfullt hem i Tyskland.

Till slut lyckades alltså alla ”M”-valparna att få trygghet. ”Det känns faktiskt som ett litet mirakel att vi hittade dom och så snabbt och kunde ge alla fina familjer” konstaterar volontärerna.

Ber om att bli räddade.

De fyra valparna räddade och förs till veterinär.

Lyckliga valpar på härbärget.

Så här ser de fyra systrarna ut idag.