Buster vägrar sluta bada.
Tio gånger säger hans matte åt honom att komma upp ur poolen.
Men han bara fortsätter att kasta sig i vattnet.

– Buster! Buster Henry! Kom hit!
Gång på gång säger hans matte åt honom på skarpen. Men när vattnet lockar finns det inget som kan stoppa honom.

Kärleken till vattnet uppges den femåriga labrador retrievern i Florida ha upptäckt för två år sedan. Sen dess tillbringar han upp tre timmar om dagen i vattnet.

Matte kommer ingen vart med Buster när han vill bada.

Vissa dagar, som bilderna från Tiktok här intill visar, är det stört omöjligt att få honom att lyssna på matte. Tillsammans med brorsan Scooby kör han på – varv efter varv efter varv.

Även om det för det mesta roar familjemedlemmarna finns det stunder när det ställer till problem.
En video på nätet där Busters matte, Jennifer Henry, tio gånger försöker få hunden att sluta bada har blivit viral.

Hon och hennes make ska iväg på middag och i takt med att klockan går blir hennes röstläge alltmer uppskruvat.

Men hur mycket hon än ropar – först vänligt och sedan mer irriterat – hjälper det inte. Visserligen tycks Buster lyssna, men mer än ett ögonblicks tvekan framkallar inte Jennifer Henrys kommandon. Han och Scooby har helt enkelt för roligt. Scenerna påminner om barn som ropar, ”Bara en gång till”.

Inte ens när Buster får en handduk lagd över pälsen lugnar han sig.
– Kom! Kom! Gör det inte, ropar matte.

Men förgäves. Buster tar ett par snabba skutt framåt och kastar sig ut i det inbjudande vattnet.

Det är först när Busters husse kommer hem som det blir stopp på leken. Motvilligt hörsammar labradoren orden och efter att ha tagit ett extra varv intill poolkanten lunkar han mot huset.

Buster badar så mycket att han fått egna badskor. Dels skyddar de hans tassar mot cementbeläggningen runt poolen, dels skyddar det sonen när Buster och pojken badar tillsammans.

Buster har badkärlek i sina gener. Labradorens historia börjar i Newfoundlands kust på 1600-talet.
Rasen tränades då att hämta in fiskenäten i de iskalla vattnen åt fiskarna och fördes i början av 1800-talet till Poole Harbour i Storbritannien.

Den var så attraktiv att engelsmännen bönade och bad fiskarna om att få köpa dem. Labradoren var omedelbart framgångsrik som jakthund. Greven av Malmesbury var fascinerad av rasen, då känd som St John’s Dog, och började avla den under namnet labrador.

Det finns 40 000 labradorer i Sverige och de flesta ägare kanske känner igen beteendet: labradorer älskar alltså att simma och är i sitt element när de får chansen att plaska runt i vatten.

Deras vattenavvisande päls och speciella tassar gör dem också till skickliga simmare och bidrar till deras förmåga att arbeta i vatten.

Labradorer är även kända för sin passion för att gräva, skutta och leka i smutsen, och det finns flera anledningar till varför de verkar älska att bli smutsiga. Det finns filmer som visar labradorer bli genomdränkta i smuts.

För det första har det att göra med deras naturliga instinkt och arv. Som jakthundar har labradorer ett inbyggt behov av att utforska sin omgivning och använda sina sinnen, inklusive luktsinnet.

Att rulla sig i smutsen kan ge dem möjlighet att absorbera olika dofter, vilket kan vara en form av social kommunikation med andra hundar eller ett sätt att identifiera saker i sin omgivning.
Utöver det är det också en form av fysisk aktivitet och underhållning för labradorer.

Buster kan inte få nog av poolen och badar upp till tre timmar om dagen, varje dag.